zondag 10 mei 2020

Zondag 25 oktober wordt Top of the Bill 
Giro d'Italia: top-schutter in eigen voet

Vandaag zou de 102de Giro d’Italia aan zijn beginfase bezig zijn in Hongarije met het bloedmooie Boedapest als uitvalsbasis. Zou zijn geweest, nu het: het zou geen afstel maar uitstel zijn. Op 3 oktober probeert men het opnieuw en houdt het - even koppig al schrokkerig - vol tot en met 25 oktober. Al wil ik het nog eens zien of het dan al lukt in één van de meest getroffen landen. 

RCS Media Group weigert in de Giro, net als Amaury Sport Organisation in de Tour, ook maar één dag in te leveren en dat zal zich sowieso tegen hen keren. Daarentegen zou het amputeren van de Hongaarse epiloog een respectabel aantal renners de mogelijkheid bieden om eventueel aan La Flèche Wallonne (30 september) en Liège-Bastogne-Liège (4 oktober) deel te nemen. Omgekeerd zouden daardoor ook bepaalde coureurs het Ardennenoffensief met de Giro kunnen combineren. Die Giro kan best wat extra kleppers gebruiken, nu dreigt het de voornaamste ‘kneus’ van de coronakalender te worden want ook de Amstel Gold Race (10 oktober), Gent-Wevelgem (11 oktober), de Ronde van Vlaanderen (18 oktober), Brugge - De Panne (21 oktober) en Paris-Roubaix (25 oktober) worden gereden tijdens de Giro, waarvan de laatste zes dagen cumuleren met de eerste week van de Vuelta. Zondag 25 oktober wordt top of the bill: de afsluitende korte tijdrit naar Milano valt samen met de zesde rit  van de Vuelta met de col du Tourmalet als terminus. Beide wordt doorspekt met Paris-Roubaix. U kijkt toch ook (naar drie dingen tegelijk) of het zou moeten zijn dat u er in de gauwte nog de veldrit van Zonhoven (zowaar een manche van de Wereldbeker der … Lage Landen) bijneemt.
Elke haag vangt wind. Veel hagen zouden wel eens voor een ‘windstille’ Giro’ kunnen zorgen. Kennelijk zal dat RCS Media Group worst wezen want de financiële buit is toch al binnen. Ik heb meer dan een beetje de indruk dat RCS Media Group (én zeker ook Amaury Sport Organisation) het wielrennen een lucratieve melkkoe vinden met de ... coureurs vervélend ‘nevenaspect’.

Ook deze soep/soap zal niet wel zo heet worden gedronken als ze wordt opgediend. Er zullen nog enkele gedwongen 'natuurlijke' aanpassingen volgen, hopelijk zitten er ook enkele gunstige tussen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten