vrijdag 15 mei 2020

Heropmaak Belgische kalender 

BK profs op woensdag is een prima idee


S.O.S. Jeugdwielrennen,
waarover amper met een 
gebenedijd woord gerept wordt

Een makkie is het inderdaad niet, de heropmaak van de Belgische kalender, waarin men zich het meest druk maakt over het kampioenschap van België dat in Vichte niet op 21 juni (géén massa-evenementen) noch op 23 augustus en al evenmin in het weekend van 31 oktober - 1 november (drie kerkhoven op die route) zal doorgaan. Wanneer dan wel zouden we vandaag vernemen.
Uitkomst biedt: organiseren op een werkdag in de vierde week van september tussen de Tour en het wereldkampioenschap. Waarom ook niet, er zou alvast minder publiek op afkomen. Er is zelfs de optie ‘zonder publiek’ waarin ik tot vervelens toe moet afleiden dat de op gang gebrachte voetbalcompetitie hetzelfde lot zal beschoren zijn.

De andere koersen lijken gemakkelijker op hun pootjes te zullen terechtkomen al hebben Circus - Wanty Gobert en Sport Vlaanderen - Baloise, de Belgische procontinentale ploegen, gemengde gevoelens. Hilaire Van der Schueren permitteert zich de onwaarschijnlijke bizarre quote “koersen genoeg om te rijden”, en dàt na het vele dat er de voorbije maanden wegviel. Hans De Clercq piepte op Sporza helemaal anders.

Nog meer viel er weg voor de koersende jeugd. Wat rest er hen? Kennelijk bitter weinig want er wordt met geen half woord over gerept alsof het quantité négligeable is. 
Als er voor de koersende jeugd nog wat kan ‘gered’ worden dan zou dat, zelfs al zijn het géén massa-evenementen, pas vanaf september kunnen, al verneem ik via-via dat er gestreefd zou worden naar 1 augustus. Niet te vatten dat men er bij de bevoegde instanties niet op aandringt om dat (ook voor de andere sporten) reeds vanaf juli te laten gebeuren. Dat zal wel wishfull thinking zijn en in dat geval hoop ik dat de overblijvende inrichters overleggen om mekaar op de restérende zaterdagen en zondagen nièt de loef niet af te steken. Het zou bijvoorbeeld pijnlijk dat er op zaterdag drie koersen zijn voor een bepaalde categorie en ’s anderendaags géén enkele. En waarom niet koersen op woensdagnamiddagen? Men overwoog eerder het seizoen te verlengen tot november. Daaraan zou men een extra verlengstuk kunnen breien door enkele ‘speciale’ cyclocrossen in het leven te roepen die het midden houden tussen een weg- en een veldrit. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten