vrijdag 10 juli 2020

54ste Aubel-Thimister-Stavelot 
zònder Canguru - QTS - Air College, S.V. Deerlijk, 
Onder Ons Parike en Jonge Renners Roeselare

Het plaatje zal dit jaar 
vèrre van compleet zijn  

Acrog-Tormans
Avia-Rudyco-Janatrans
Crabbé Toitures - C.C. Chevigny
W.A.C. Hoboken
Isorex C.T.
Maes C.T. Glabbeek
Olympia Tienen
Pauwels Sauzen - Bingoal
AA Drink Young Lions
Vélo Club Ardennes
Wielerteam Waasland
… zijn de elf bevoorrechte Belgische clubs die samen met véértien buitenlandse geselecteerd zijn om op 7, 8 en 9 augustus deel te nemen aan Aubel-Thimister-Stavelot (voorheen Liège - La Gleize) samen met veertien buitenlandse.
Eigen volk éérst is kennelijk een holle slogan voor deze organisatie. Een verdeling 15 / 10 zou aanvaardbaarder zijn.

Voor de 54ste editie zijn daar verrassend nièt bij: Canguru - QTS - Air College, S.V. Deerlijk - Gaverzicht, Onder Ons Parike en de Jonge Renners Roeselare ten koste van veertien (!) buitenlandse teams, waarvan de aanwezigheid van een respectabel onder hen hoogst onzeker is.
De selectie van Pauwels Sauzen - Bingoal en AA Drink Young Lions, twee notoire veldritteams, baart opzien en is buiten proportie. 
Hoboken W.A.C., Isorex C.T. en Wielerteam Waasland huisvesten te weinig kwaliteit om de voorkeur te krijgen op de vier grote afwezigen. Dat geldt zeker ook voor Vélo Club Ardennes, dat als inrichtende club sowieso deelnamerecht heeft.

Het beginnende Canguru - QTS - Air College pakt (nog) niet uit met een verzameling coryfeeën wel met doorgroeiende talenten onder leiding van Rik Devoogdt, op zich al een meerwaarde en door de jaren heen dé hofleverancier van potentiële contractrenners. Daarom alleen al verdient hij een selectie als  een career achievement award voor zijn zware voetafdruk op het Belgische tienerwielrennen.
S.V. Deerlijk - Gaverzicht herbergt met Jelle Declerck en met Alec Segaert twee kandidaten op een dag- en/of de eindzege.
Onder Ons Parike beschikt over een brede selectie, waarin nogal wat individuen die op de hoogtemeters best aardig uit de voeten kunnen.
Jonge Renners Roeselare zou vooral uitgepakt hebben met Lars Van Ryckeghem, meervoudig én regérend kampioen van België tijdrijden.
De organisatoren van Aubel-Thimister-Stavelot zijn dit jaar niet bij de les geweest met een gereduceerd deelnemersveld voor gevolg. 

2 opmerkingen:

  1. Te weinig kwaliteit bij het WAC Team (Hoboken WAC is al enkele jaren niet meer de naam van ons team)? Beetje kort door de bocht hoor en je huiswerk misschien iets beter doen. Vorig jaar werd dit ook gezegd maar behaalde we wel een ritoverwinning en de blauwe trui na 3 dagen. Ga je ook zo'n artikel schrijven voor de Keizer der junioren later dit seizoen, daar staan ook veel buitenlandse ploegen aan de start hoor maar die jij noemt natuurlijk wel...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mag ik vooreerst weten wie u bent? WAC Team ken ik uiteraard maar niet iedereen verkeert in dat geval vandaar dat ik ook voor hen duidelijk wil zijn. Vorig jaar is vorig jaar. Wie zijn dit jaar de renners die een selectie wettigen? Ik verneem het graag zodat ik mijn foute inschatting wil kennen en eventueel rechtzetten. Buitenlandse ploegen zijn een must voor een 2.1 maar niet allemaal ten koste van de vier niet weerhouden Vlaamse. Wat heeft de Keizer van Pittem/Koksijde daarmee te maken? Ik zal die organisatie met dezelfde egards in de armen sluiten. Ik probeer echt objectief te zijn. Nogmaals vragen wie jebent, dat praat iets gemakkelijker.

    BeantwoordenVerwijderen