vrijdag 3 juli 2020

Allrounder Seppe DE VOS sloeg 
een eerste keer toe op de weg

Seppe De Vos telde als aspirant amper mee, althans als wegrenner. Bij de veertienjarigen werd hij wel derde in Brugge en tweede (na Jaan Sterck) in Rumst. Hij heeft ook een bescheiden verleden in de atletiek met de discus als favoriet onderdeel. Nu focust hij vooral op het veldrijden, waarvan hij de Oost-Vlaamse titelverdediger is en waaraan hij komende winter een mooi vervolg wil breien. 


Zijn 4,5  jaar oudere broer Wannes koerst(e) ook maar heeft dat even on hold gezet ten gunste van zijn universitaire studies voor burgerlijk ingenieur. Seppe is op zijn beurt een uitstekend student (78% in zijn derde jaar latijn-wiskunde) maar hij denkt dat hij zijn broer eerder als coureur dan als student naar de kroon zal steken, al hoeft het één het ander niet uit te sluiten.
Cédric BAUDEWIJNS, de eervolle geklopte.
Seppe was ook voor mij een nobele onbekende maar na gisteren niet meer. Een absolute verrassing dat hij zo’n sterk bezette en ultrasnelle ‘oefenkoers’ won? Niet voor begeleider Erwin Boeye die Seppe tijdens de lockdown sterk bezig zag op de groepstrainingen. Die logen dus niet, zo mocht blijken in Dikkebus, waar hij als enige de oversteek kon maken naar de uitgebroken Cédric Baudewijns en die hij er in een spurt met twee nipt onder hield. Ook hij was geen uitblinker bij de aspiranten al behaalde hij meer top vijven dan Seppe De Vos.
Van nu af aan zal Seppe nog wat meer zijn zinnen zetten op het wegkampioenschap van België ergens in september in Zottegem-Velzeke. 
“Het parcours is er glooiend en als er bovendien een strakke zijwind staat zoals in Dikkebus ben ik inderdaad niet kansloos”, knipoogt Seppe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten