donderdag 16 juli 2020

John LELANGUE heeft in deze het gelijk aan zijn kant
Opdoeken diè kampioenschappen 
in de aanloopweek naar de Tour!

John Lelangue (Lotto-Soudal) wil niet dat zijn renners deelnemen aan de Europese kampioenschappen op maandag 24 (tijdrit) en op woensdag 26 augustus (wegrit). Ik veronderstel dat dit eveneens geldt voor de Bretagne Classic tussendoor de dinsdag tussenin in datzelfde Plouay. 
Hij heeft het gelijk helemaal aan zijn kant dat die koersen haaks staan op de voorschriften die het Tourpeloton tegen een corona-besmetting van moeten behoeden. Het vermengen van de respectieve bubbels is inderdaad niet te vereenzelvigen met het EK, de Bretagne Classic en zelfs niet met de kampioenschappen van Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Nederland en Spanje de voorafgaande zondag. Nationaliteiten en ploegen rijden daar kriskras door mekaar en dat is miserie uitlokken. Dat men die organisaties against all odds een week vòòr de Tour inplande, heeft alles te maken met de financiële belangen van de UCI en van de zeven nationale bonden.
Hopelijk zullen meer andere ploegen het voorbeeld van John Lelangue volgen en hun renners weghouden uit Plouay en zelfs van de nationale kampioenschappen de zondag voordien.
De UCI zou die competities integraal moeten afblazen. Het zal dàt zijn of een Tour die niet begint of heel snel eindigt. In dat geval wil ik het smoelenwerk van het onfeilbare en ongenaakbare ASO eens aanschouwen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten