vrijdag 31 juli 2020

Vanavond afsluitende tijdrit in Zolder

Minder kwaliteit dan 
vier weken geleden

Vanavond wordt, op vrij ongebruikelijke uren (de meisjes junioren vanaf 17u.45, de vrouwen vanaf 18u07, de junioren vanaf 18u32, de eliten & beloften vanaf 19u47 met Elias Vanheel als hekkensluiter om 21u37 en waarmee men de loden hitte enigszins dribbelt) de maand juli in Zolder afgesloten zoals hij begon: met een ‘oefentijdrit’ die veel meer het epitheton ‘nationale tijdrit’ verdient.

De nieuwelingen zijn er, zoals wel in Ruddervoorde, vreemd genoeg opnieuw niet bij, zij mogen zich stilaan meer dan een beetje de Zolderse paria’s van het tijdrijden voelen. Vooral Sente Sentjens, die als één van de jongste éérstejaars overtuigend de tijdrit in Ruddervoorde won, zal dat betreuren.

Jelle DECLERCK won in Zolder en werd derde in Ruddervoorde.
Alec SEGAERT werd derde in Zolder en won in Ruddervoorde.
Vooral de junioren beroeren mij, al ontbreken er om uiteenlopende redenen vanavond nogal wat adepten: Cian Uijtdebroeks, Ramses Debruyne, Luca D’hollander, Michiel Lambrecht, Robin Orins, Gianluca Pollefliet, Lars Vanryckeghem (fysiek ongemak), … Er was op maandag 20 juli nog een 'geheime’ tijdrit (24 km.) in Zolder, naar verluidt gewonnen door Cian Uijtdebroeks vòòr Alec Segaert (+8") en Luca D'hollander (+16"). Ze reden iets meer of iets minder dan 47 km. per uur!

Dat er vandaag een respectabel aantal coryfeeën ontbreken, kan er op wijzen dat de tickets voor het WK reeds toegekend zijn aan Cian Uijtdebroeks en aan Luca D’hollander. De verbazende Jelle Declerck en eerstejaars Loïc Segaert, de winnaars van Zolder I respectievelijk Ruddervoorde, verwacht ik eind augustus naast Cian en/of Glenn eerder op het EK in Plouay. 

Toch maakt er vanavond in Zolder nog voldoende kwaliteit zijn opwachting voor een interessante krachtmeting: runner up Michiel Coppens, Jelle Declerck, Dries De Pooter, Noah Detalle, Miguel Ladang, Bob Poelmans, Lucas Rogiers, Alec Segaert, Daan Stevens, Senne Thonnon, Noah Vandenbranden, … bij wie Siebe Deweirdt, afwezig op de twee vorige tijdritten, aansluit.
Wie zich in de uitslag tussen voornoemden wurmt, is op zijn beurt een veropenbaring.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten