donderdag 30 juli 2020

Wel een cruciale maar 
géén beslissende namiddag 
voor Remco EVENEPOEL !

Slaat voor Remco Evenepoel deze namiddag het uur U op de Picon Blanco, (na vier hellingen van derde categorie) een slopende klim van bijna acht kilometer kilometer met een gemiddelde stijging van 9,5% en pieken tot 17%?! 
Néén, het zal hooguit een momentopname waarop er nog veel zullen volgen en die moeten opgeteld worden. 
Stel dat Remco vandaag overtuigend wint en (uiteraard) ook de leiderstrui verovert? Wat zou dat zeggen over zijn toekomst als klassementsrenner in de grote ronden? Meer dan iets maar nièt àlles!
Stel dat hij deze namiddag door het ijs zakt en uitgeteld is voor een spraakmakend klassement? Dan nog zou er géén ‘man overboord’ zijn maar zijn ongebreideld zelfvertrouwen zou wel een dreun incasseren. Dat is nergens voor nodig maar hij zou het meer dan wat zichzelf aangedaan hebben. Vanuit die invalshoek kan het enkel mislukken omdat hij van een welslagen een vanzelfsprekendheid heeft gemaakt.
Volgens opjuttende media kan Remco Evenepoel niet langer verstoppertje spelen? Komaan zeg, hij krijgt in een covenabele rittenkoers (sterk aanleunend bij het World Tour - niveau) voor het eerst te maken met de gestelde lichamen van het tijdklassement. Het is in géén enkel geval van moeten. Een dagzege en een top tien lijken mij in Burgos zijn hoogste goed.
Voor onder anderen Richard Carapaz, Esteban ChavesMikel Landa, Enric Mas, … is het meer van moeten omdat er binnen Team Ineos, Mitchelton-Scott, Bahrain-McLaren, respectievelijk Movistar meer kopmannen de wacht aanhouden om in de Tour, de Giro en/of de Vuelta het leiderschap op te eisen. Remco hoeft dat niet te doen, hij is in oktober sowieso de kopman in de Giro.

Moraal van het verhaal: geniet, zonder piekende verwachtingen, van wat Remco deze namiddag zal brengen, het zal dik in orde zijn en is het nog (veel) meer dan dat, zoveel te beter!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten