donderdag 2 juli 2020

DIKKEBUS of all places
bracht de ideale instuif
van de heropstart  

Hoe een dubbeltje rollen kan …
Freddy Deberdt, Filip Denys, Sylviane Desodt, Koen (vader van Stan) Dewulf, Ivo Lins, Danny Suffys en Geert Thoré hadden tijdens de donkere dagen de koersharten bijeengestoken en de krachten gebundeld om de Westhoek extra wielerleven in te blazen. 

Ertevoedekoers had als initiële bedoeling om de openingskoers in Vlamertinge (junioren) in stand te houden en die van Dikkebus (nieuwelingen en junioren) te heropstarten. Bovenal was er de innovatieve nationale tijdrit in Poperinge voor àlle koersende tieners (òòk meisjes) en in die regio zou er ook een klimkoers (lees: heuvelkoers) tot leven gewekt worden.

Vlamertinge miste met 65 deelnemers zijn entree niet maar de nationale tijdrit ging op zaterdag 25 april op in corona en Dikkebus leek hetzelfde lot beschoren tot Cycling Vlaanderen na de voorlaatste versoepeling van de lockdwon opriep tot het organiseren van oefenkoersen. 

Dikkebus voelde zich aangesproken en slaagde er in een mum van tijd in om een perfecte organisatie in de steigers te zetten. Hun primeur viel ideaal samen met de eerste dag van de zomervakantie en dat lieten de al drie en een halve maand on hold gezette tieners niet liggen. Met hun driehonderd kwamen ze er op af waardoor de nieuwelingen in éérste- en twéédejaars dienden opgesplitst werden, wat een namiddagvullend programma van 14u30’ tot 20u. opleverde.
Dat er geen prijzengeld te rapen viel had niet de minste invloed op de gretigheid van de drieste veulens die er van meetaf aan in vlogen op een pittig parcours dat extra verzwaard werd door een strakke zijwind die de achterdeur van het peloton meteen wagenwijd openzette. Ook in de spits kwam er finaal afscheiding met - vooral bij de junioren - verbazende tijdsverschillen.
Dikkebus kreeg drie spetterende wedstrijden, ‘oefenkoersen’ die qua bezetting en verloop het niveau van de meeste manches der Beker van België vèr overstegen. Zo’n parcours mag niet verwijlen in het regionale circuit.

Eén en ander leverde drie winnaars met meerwaarde op: eerstejaarsnieuweling Seppe De Vos, tweedejaarsnieuweling Aaron Dockx en junior Jelle De Clerck of drie kerels die op het terrein (mountainbike en veldrijden) hun eerste stappen zetten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten