dinsdag 21 juli 2020

Aless DE BOCK 
is onmiskenbaar een toptalent

Aless De Bock veerde uit het verre Hechtel (Limburg) op om in Sint-Pieters Brugge (na Hoepertingen) zijn tweede zege van het seizoen te behalen. Het viel hem te beurt vele maanden na een perfecte winter aan de Blaarmeersen, waar hij alles gewonnen had: het kampioenschap van Vlaanderen en van België in het omnium én de AVS-RTV Cup. Eén en ander werd ingeleid door de Future Games, zijn eerste internationale meeting, met een zesde plaats in het omnium en winst ‘s anderendaags de 200 meter sprint (13”758) en de keirin.


Aless was tot zes jaar geleden een begaafd voetballertje bij de nationale jeugd van Lommel United en kreeg dezelfde voornaam als de Italiaanse stervoetballer Del Piero maar zelfs dat kon niet beletten dat zijn hart oversloeg naar het wielrennen. 
Hij maakte in 2018 een bescheiden debuut bij de 12-jarigen maar één van zijn vier overwinningen leverde toch al de Limburgse titel op. Bij de 13-jarigen sloot hij korter aan bij de top. Hij verdrievoudigde zijn zegecijfer en scoorde ook véél hòger in de kampioenschappen met de dubbele Limburgse titel, de dichtste ereplaats (na Il Imbatido Nolan Huysmans) in het Vlaamse en last but not least een vierde plaats in het BK tijdrijden. 
Na een  excellente campagne op de weg was er de lokroep van de verre Blaarmeersen, waarvan hij al in januari 2018 genipt had in het BK omnium met een bescheiden zevende plaats. 
Het neefje van Stijn De Bock (in 2017 kampioen van België bij de elite zonder contract en nu uitkomend voor Tarteletto-Isorex) was vetrokken voor een mooie reis door wielerland.
Allemaal koers wat de klok slaat? Dat heb je fout gedacht want Aless volgt de Latijnse zodat het nog tien lentes zal duren eer het wielrennen het hele jaar op de eerste plaats komt. Sporten zit hem niet enkel langs papa’s kant in de genen maar ook langs de zijde van zijn Nederlandse mama, Karen Schagen, een … karateka!
Aless moest zich vorige zaterdag in Brugge uit de voeten zien te maken voor ongetwijfeld snellere Tommy Delestrait. Hij versnelde in de voorlaatste ronde en overschreed de finish met bijna een kwart minuut voorsprong. Jammer dat ik niet chronometreerde hoe snel hij die drie kilometer afraasde, het zou een verbazend uurgemiddelde hebben opgeleverd.
Aless neemt vandaag deel aan de pistemeeting in Peer en daarna volgen hopelijk nog een respctabel aantal regionale koersen. Het kampioenschap van Vlaanderen (normaal vandaag in Mazenzele) en dat van België (voorzien op 16 augustus in Liedekerke) zijn inmiddels afgeblazen. Hopelijk gaat het kampioenschap van België tijdrijden in Borlo wel door.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten