dinsdag 28 juli 2020

Remco kleurt, Felix wint




Grossschartner kan méér dan je vermoedt

Remco Evenepoel was onderweg de meest spraakmakende van de openingsrit. Hij verlengde een waaiervorming met een solo van tien kilometer die hem bijna 40” voorsprong maar tenslotte niets duurzaams opleverde tenzij, voor zover mogelijk, een extra boost aan zelfvertrouwen. Movistar (met een zich schor schreeuwende Alejandro Valverde), CCC en Ineos moesten zich reppen om de jonge Belg te kortwieken
Toch eindigde Remco op de hoge finish in de voorwacht die luttele seconden verloor op Felix Grossschartner. Felix wie? Grossschartner met drie opeenvolgende s’en, nog niet al te bekend bij het brede publiek maar wel al bij de insiders. De 26-jarige Oostenrijker schuift almaar verder op in de internationale subtop. In 2019 behaalde hij een dag- en de eindzege in de Tour of Turkey, die toen voor de laatste keer een manche was van de World Tour. Zijn triomf op Mirador del Castillo, annex de leiderstrui, zal veel hoger ingeschat worden. Die uitslag zal hij graag inlijsten. Felix is geknipt voor de rittenkoersen van een week: tiende in Paris-Nice en tweede in de Tour of Guangxi in 2018, vierde in de Tour of Romandie 2019.
Felix Grossschartner maakt deel uit van het in de breedte almaar expansievere Bora-Hansgrohe, dat al langer geen éénmansploeg meer is rond Peter Sagan. De troepen van de Duitse ploegleider Ralph Denk zijn aan een geweldig 2020 bezig is. Voor de lockdown wonnenze Paris-Nice met Maximilian Schachmann. Bij de herneming monopoliseerden ze de Sibiu Tour (Roemenië) met zowel voor Gregor Mühlberger (tevens eindwinnaar) en Pascal Ackermann twee dagzeges. Eén en ander zet de zegeteller van Bora-Hansgrohe op elf. Het kan zich op alle terreinen manifesteren, zelfs in de grote ronden want Emanuel Buchmann miste in de Tour van 2019 slechts van een niet het eindpodium.     

Geen opmerkingen:

Een reactie posten