vrijdag 31 juli 2020

Sam BENNETT spurt òòk Elia 
Viviani in de vergeethoek

En zo heeft Deceuninck-Quick.Step ook nog eens een koerske gewonnen, het was al van … gisteren en van Remco Evenepoel geleden. Winnaar met dagdienst was Sam Bennett, een in … Wervik geboren Ier, die bij Patrick Lefevere meer dan welkom was vanaf het moment dat hij vrijbrief van Bora-Hansgrohe, waar hij nog onder contract lag,  kon voorleggen. Dat deed hij op het einde van het seizoen 2019. Hij zet de teller nu op zeventien. Nog  57 overwinningen te gaan en The Wolfpack verbetert zijn absolute zegerecord van 2018, wat het net niet deed in 2019 wanneer het bleef steken op 70, “toeme toch”. Grapje, want het is hen hen veeleer om de kwaliteit te doen en die is gegarandeerd.
Toch is het niet absoluut zeker dat Deceuninck-Quick.Step reeds dit weekend de kaap van twintig overwinningen zal ronden of het zou moeten dat Remco er morgen, behalve de eindoverwinning, ook nog de dagzege bijneemt en dat de Strade Bianche een prooi wordt van titelverdediger Julian Alaphilippe of van zijn luitenant Zdenek Stybar
Uitstel zou evenwel niet lang afstel zijn want vanaf komende woensdag is er al de Tour de Pologne en daar maakt - jawel - Remco zijn opwachting als ultieme aanloop naar de Giro di Lombardia van 15 augustus. Wie zou durven uitsluiten dat de Ket daar een ritje wint?

Sam Bennett is dus het meest recente feestvarken, dat daarmee aan zijn derde zege van het seizoen toe is. In januari won hij al de openingsrit van Tour Down Under, een manche in de World Tour, en eveneens in Australië de Race Torquay (1.1). Sam diende als betere stand in voor de naar Cofidis vertrokken Elia Viviani, die dertien overwinningen behaalde, twee meer dan de Italiaanse kampioen.

Tien daarvan waren dagsuccessen  in het World Tour - circuit van 2019: de slotrit van de UAE Tour, de derde en de zesde rit van Paris-Nice, de eerste en de tweede rit van de Tour of Turkey, de derde rit van het Critérium du Dauphiné, drie op een rij vanaf de openingsrit van de BinckBank Tour & de derde en de veertiende rit in de Vuelta. Het was zonder meer een bloemlezing.
Bij die gelegenheden legde de in … Wervik geboren Ier andere bolides Bryan Coquard, John Degenkolb, Caleb Ewan, Fernando Gaviria, Fabio Jakobsen, Alexander Kristoff, Wout Van Aert, Elia Viviani,…. minstens één keer over de knie en je mag ervan uitgaan dat hij dit tijdens het doorgestarte en samengebalde seizoen 2020 meermaals zal herhalen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten