woensdag 1 juli 2020

Mauri VANSEVENANT zien 
als een meesterknecht van Remco, 
hoe voortvàrend is dàt?!

Mauri Vansevenant won in 2019 de Giro della Valle d’Aosta Mont Blanc (It.) en bijna ook de Tour de l’Avenir (Fr.). Op zijn 21ste verjaardag beloonde hij zichzelf met een graduaat industriële onderhoudstechnieken en op 15 juli debuteert hij als contractrenner met Deceuninck-Quick.Step in de driedaagse Tour de l'Ain (Fr., 7-9 augustus) waarna de zesdaagse Dauphiné (Fr., 12-16 augustus).
Mauri wordt net als Remco Evenepoel aanzien als het goudhaantje van het Vlaamse wielrennen maar hij zal de eerste zijn om die onnodige druk af te houden. Ook Mauri is onder de indruk van Remco en zal dus de laatste zijn om te beweren dat hij in het hooggebergte al meer bewezen heeft dan en toch is het zo. Daarmee wil ik hoegenaamd niet geïnsinueerd hebben dat Mauri een betere klimmer is dan Remco. Geen mens die dat al kan weten. Wel is het zo dat de beide witte merels de volgende jaren geregeld partners in crime zijn in de zwaarste rittenkoersen.
Wielerflits.be kopte: “Krijgt Evenepoel in de toekomst een Belgische meesterknecht?. En daarmee bedoelde het Mauri Vansevenant die zich aangesproken voelde die “dat fantastisch zou vinden want ongelooflijk hoe sterk Remco toch wel is”.
Loopt men daarmee niet meer dan wat op de feiten vooruit? Bij The Wolfpack wordt de hierarchie bepaald door het koersverloop. Remco staat op zijn 20ste in het algemeen al héél vèr maar de echte cols heeft hij nog niet gezien, waarmee ik niet wil geschreven hebben dat hij ze niet aankan. Daar komt tijdens de Giro d’Italia (3-25 oktober) verandering in. Die vangt aan met een individuele tijdrit van 12,9 km. op geaccidenteerd terrein rond Palermo, de hoofdstad van Sicilië.
In zijn ideale wereld zou Remco die tijdrit aanvatten in de regenboogtrui (die hij op 20 september in Aigle veroverde) waarover hij na afloop la maglia rosa mag aantrekken. Mauri Vansevenant zou daarop geamuseerd toekijken, wat zijn eigen welslagen niet hoeft uit te sluiten. Vincere insieme!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten