dinsdag 28 juli 2020

Met ons allen duimen voor hem!

REMCO’s èchte vuurdoop
als klassementsrenner

De Vuelta a Burgos (duurzaam vanaf 1981) is een relatief jonge rittenkoers, die als manche van de World Tour minder zou misstaan dan Tour Down Under, de UAE Tour, de Tour de Pologne en de Tour of Guangxi. 
Bij zijn 40ste editie heeft Burgos de World Tour evenwel niet nodig om een rijk gestoffeerd deelnemersveld (vijftien World Tour Teams) uit te rollen met als:
klassementsrenners: George Bennett, Richard Carapaz, Esteban Chaves, David Gaudu, Felix Grossschartner, Jack Haig, Mikel Landa, Enric Mas, Rafał Majka, Marc Soler, Simon Yatesen de dubbele titelverdediger Iván Ramiro Sosa, …..
rittenkapers: Sam Bennett, Davide Cimolai, Arnaud Démare, Fernando Gaviria, Ben Hermans, Giacomo Nizzolo, Jasper Stuyven, Max Walscheid, … (Mark Cavendish is er ook maar heeft hij nog zijn plaats tussen de bolides?) 
Ook Mads Pedersen, de regérende ‘wereldkampioen’, maakt zijn opwachting.

Bovenal is er als eyecatcher Remco Evenepoel want vergis u niet: ik hoop dat hij duurzaam slaagt, weinigen zullen hem dat ontzeggen. Hij heeft het zichzelf niet gemakkelijk gemaakt met verbaal spierballen rollen die daarna afgezwakt worden tot vette knipogen.
Ik lees liever wat hij bezadigd in “de koers is van ons” liet optekenen:

“Dit is weer een niveau hoger dan de Ronde van San Juan en de Ronde van de Algarve, maar ik kan alleen maar groeien als ik tegen renners rijd die beter zijn dan ik. Deze week mag ik mij meten met enkele van de sterkste klimmers ter wereld. Het zal pijn doen, maar ik ben niet bang. Integendeel, ik ben blij dat ik tegen deze supersterren kan racen. Ik besef dat ik niet alles kan winnen en voor mij is dit vooral een voorbereiding richting de Giro di Lombardia van 15 augustus. Maar als de kans zich voordoet ga ik niets laten liggen. Ik ga bergop wel proberen om iets te forceren. We willen zo snel mogelijk winnen om het team na al die maanden terug in de picture te zetten.”

Zijn sponsors in the picture zetten heeft Remco tijdens de lockdown trouwens uitvoerig gedaan. Nu wil hij dat op het terrein doen. Een dagzege en een top tien in het tijdklassement zou al heel wat zijn. Al wat meer is mag als abondance in de armen gesloten worden.

Wel doodjammer dat er in Burgos geen tijdrit is, die zou men eigenlijk moeten opleggen aan een rittenkoers van dit niveau.
Dat speelt in de kaart van Mikel Landa (Bahrain-McLaren), inmiddels dertig jaar, die er goed zou aan doen om Burgos drie jaar later te heroveren, het zou zijn aangetaste geloofwaardigheid als potentiële winnaar van een grote ronde dienen.

In Burgos zou het deze week almaar heter worden, maar wat had je anders verwachten in het noorden van het Iberische schiereiland?
De openingsrit wordt al meteen pittig. De aangekondigde zijwind nodigt uit tot het trekken van waaiers, een kolfje naar de hand van Deceuninck-Quick.Step, georchestreerd door Yves Lampaert op fonkelnieuwe Specialized fietsen.
Cruciaal voor het klassement worden de ritten van donderdag (eindigend op Picón Blanco) en zaterdag (op Lagunas de Neila).
De Vuelta a Burgos kan vanaf 15 uur gevolgd worden op Proximus Sports of via www.vueltaburgos.com en www.idj.burgos.es

Geen opmerkingen:

Een reactie posten