zaterdag 25 juli 2020

Wat bezielde Remco Evenepoel 
om zo ondoordacht uit te halen 
naar Cian Uijtdebroeks?

Wielerkrant.be wil inzake sensatiezucht duidelijk niet onderdoen voor Wielerflits.be.

Het confronteerde Remco Evenepoel met de tijding dat Cian Uijtdebroeks zijn betere versie zou zijn. Remco zou zich kennelijk aangesproken gevoeld hebben en regaeerde fel:
"Als hij de dubbel in BK, EK en WK haalt, kunnen we eens praten".Indien Remco dat zich daar effectief zo over uitliet, dan kan ik niet anders dan daarvan zeggen: héél dom!
Het is immers niet Cian Uijtdebroeks die de gedachte gelanceerd heeft, wel Wielerflits.be. Uijtdebroeks’ entourage deed er integendeel alles aan om de momentopname van ‘een betere klimtijdrit tijdens een Spaanse stage’ angstvallig stil te houden om verkeerde conclusies te anticiperen. Iemand heeft het nodig gevonden om één en ander, tegen alle afspraken in, te lekken en zie waartoe dit geleid heeft. 

Remco Evenepoel kreeg voor zijn overacting reeds lik op stuk, zo gaat dat nu éénmaal. Bepaalde lieden beginnen zelfsvergelijkingen tegen hem uit te spelen zoals:
“… als de nieuwe Merckx moet hij op zaterdag 8 augustus een eerste keer Milano-Sanremo zoals de 20-jarige Eddy in 1966 deed”.
Op de Giro kan Remco tussen 3 en 25 oktober zelfs een voorafname doen want Eddy was in 1967 “reeds” bijna éénentwintig jaar toen hij twee dagzeges behaalde en op de negende eindplaats uitkwam. 
Als tijdrijder loopt Remco evenwel achter op Jacques Anquetil want die won in 1953 als 19-jarige in 1953 de 140 km. lange G.P. des Nations, het officieuze wereldkampioenschap tijdrijden, terwijl Remco op die leeftijd ‘slechts’ tweede (na Rohan Dennis -1’09”) werd in het officiële WK in Harrogate 2019.

Het zijn inderdaad onnozele vergelijkingen maar nièt onnozeler dan het nodeloos gestook van eerst Wielerflits en daarna Wielerkrant tussen de 20-jarige Remco en de 17-jarige Cian, die nog nooit tegen mekaar gekoerst hebben en dat ook nieuw gauw zullen doen, misschien zelfs nooit want beiden worden met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid in de knusse armen van The Wolfpack gesloten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten