zaterdag 18 juli 2020

Benieuwd naar de reactie 
van de hardvochtige wielerbonden

Remco EVENEPOEL en Stefan KÜNG plaatsen een statement

Valt na het WK Tijdrijden 2020 ook de Olympische wegrit 2021 samen met de slotdag(en) van de Tour?

Remco Evenepoel is van plan om te verzaken aan het kampioenschap van België op dinsdag 22 september in Anzegem-Vichte. Logisch want het ligt pal tussen de wereldkampioenschappen (de tijdrit op zondag 20 en de wegrit op zondag 27 september). Is het een wijs plan om tijdens de WK-week over en weer te vliegen naar Vlaanderen? Wat zal de sporttechnische commissie van Belgian Cycling daarvan denken? En indien ze Remco ontzien, wat zullen Yvegem Sportief en Wiel in Wiel Vichte vinden van het ontbreken van deze publiekstrekker? 

Stefan Küng van zijn kant is van plan om de Tour tijdens de tweede rustdag te verlaten om optimaal te kunnen deelnemen aan het WK tijdrijden in eigen land op de slotdag van de Tour. Küng is kandidaat op een WK-medaille en dat spreekt hem veel meer aan dan anoniem overleven op de Alpencols en op de Champs Elysées. Dat moesten er meer tijdrijders doen, al vrees ik dat de hardvochtige ASO (en in zijn slipstream de UCI) daar een stokje zal voor steken. 

Gelijktijdig verneem ik dat het I(nternational) O(lympic) C(ommittee) op de uitgestelde Olympische Spelen de wegrit op zaterdag 24 juli en de tijdrit op woensdag 28 juli heeft gepland. De Tour van 2021 eindigt (jawel!) op zondag 25 juli. Lol!!! Er kan inderdaad nog bijgestuurd worden door Le Grand Départ (in Kopenhagen) een week te vervroegen maar daar heeft de Deense hoofdstad geen oren naar. Misschien hopen ze op die manier een aanzienlijke creditnota te claimen op het fortuin dat ze bij de ASO al neergeteld hebben of nog moeten neertellen. Ik hoop dat Kopenhagen het been stijf houdt maar dat zal wel niet zeker?!

Het zou wat zijn indien één jaar na het WK tijdrijden ook de Olympische wegrit samenviel met het slotweekend van de Tour.
Straffe kerels hoor de sterkhouders van de wielerbonden, ze zouden naadloos naar de politiek kunnen overstappen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten