dinsdag 28 juli 2020

Wie rèdt het BK tijdrijden van de jeugd ?

De gemeente Gingelom  heeft besloten om geen evenementen te laten doorgaan tot en met 31 augustus. Gingelom is één van de twaalf coronavrije gemeenten in Limburg en wil niet opnieuw belanden in de situatie van de eerste golf, toen het één van de zwaarst getroffen locaties was.
De maatregel heeft dus kwalijke gevolgen voor het BK tijdrijden van 30 augustus in de deelgemeente Borlo, dat anderhalve maand later (hopelijk wel) de Ster van Zuid-Limburg organiseert. 
Kan er, twee dagen vòòr de deadline, geen uitzondering gemaakt worden voor een evenement waar het grote publiek niet op afkomt en waar de sociale afstand dus moeiteloos kan gerespecteerd worden? Het antwoord daarop zal onherroepelijk “néén” zijn, moet ik vrezen.

Belgian Cycling kan het daarbij niet laten maar moet in deze zijn verantwoordelijkheid opnemen en koortsachtig op zoek gaan naar een alternatieve datum en locatie. De meest praktische oplossing zou zijn: daags vòòr de eliten (op 20 augustus) organiseren in Koksijde, waar toch alles in de steigers staat?
Waarschijnlijker is dat men voor het circuit van Zolder kiest, waarop al met grote bijval ‘oefentijdritten’ werden gehouden maar waar de federatie in de plaats van een aanbesteding op te strijken … huur zou moeten betalen.   
Belgian Cycling kan voor één keer illustreren dat het wel degelijk begaan is met het jeugdwielrennen. Het BK tijdrijden voor de jeugd laten voor wat het is, is zoveel als een schooljaar zonder examens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten