donderdag 30 juli 2020

Fernando GAVIRIA: 
 witte merel die schadevrij 
wegvloog uit The Wolfpack?

Ik zou ze niet graag te eten geven, de coureurs die opstapten bij Patrick Lefevere om tegen een betere verloning hun geluk elders te zoeken maar sportief nièt te vinden.
Het was geen kwestie van “het gras is groener aan de overkant” maar van “eieren voor hun geld kiezen” en Patrick Lefevere is de eerste die begrijpt dat die coureurs voor zichzelf die financiële verantwoordelijkheid opnemen.

Wat brachten onder anderen Mark Cavendish, Marcel Kittel, Niki Terpstra (weliswaar veel pech gekend, maar toch ...), Julien Vermote, ….. er nog van terecht nadat ze The Wolfpack verlieten? En hoe zal het Enric Mas en Elia Viviani, de komende jaren vergaan bij Movistar respectievelijk Cofidis?
Bij Deceuninck-Quick.Step zou er overigens met Sam Bennett, Alvaro Hodeg en Fabio Jakobsen een spurter op overschot zijn geweest. Indien Gaviria was gebleven dan zou Bennett allicht niet gekomen zijn.

Foto Gino COGHE
Fernando Gaviria lijkt de ban te breken. Voor het UAE Team Emirates behaalde hij in 2019 zes overwinningen met de derde rit in de Giro als kroonzege. In Milano-Sanremo (vijfde in 2017) en in Gent-Wevelgem (negende in 2017) kon hij niet dichterbij schuiven. Ook in 2020 ligt zijn focus vrijwel uitsluitend op dagzeges in rittenkoersen: drie dagzeges in San Juan en nu één in Burgos (met slechts een half team in steun toch al zijn 44ste zege als contractrenner). Tussendoor raakte hij, tijdens de UAE Tour, niet al te mild besmet met Covid-19 en pas na een maand quarantaine mocht hij terugkeren naar zijn thuisland. Nu is hij helemaal fit en wel terug in Europa, waar hij vooral wil in oktober toeslaan in ‘zijn’ Giro (waarin hij vijf dagzeges behaalde en in 2017 de paarse trui van de puntenstand veroverde) terwijl hij voor de Tour (waarin hij in 2018 na twee dagzeges door een val werd uitgeschakeld) lijkt te zullen passen.
Fernando Gaviria is een buitenbeetje: een Colombiaan die kan spurten nadat hij wereldkampioen op de baan (omnium in 2015 en in 2016) werd. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten