Sneu voor het jeugdwielrennen in het algemeen maar …
Extra jammer voor deze exceptionele juniorenlichting
Van de World Tour probeerde men zoveel mogelijk meubelen te redden maar alle koersen daaronder werden en worden niet met dezelfde egards bejegend en met evenveel ijver geconsolideerd. Dat is voor alles en iedereen jammer maar inzonderheid voor de juniorenlichting die van een exceptioneel gehalte is en opgelijst werd door een bijzonder attractieve internationale kalender.
Van de elf Belgische 1.1.-koersen zal enkel Kuurne-Kuurne (1 maart) doorgang hebben gevonden. Nokere Koerse (14 maart), Guido Reybrouck Classic (22 maart), Memorial André Noyelle (29 maart), Ronde van Vlaanderen (5 april), E3 Harelbeke (25 april), Menen-Menen (11 juli), Trofee van Vlaanderen (Reningelst, 29 juli), Johan Museeuw Classic (Gistel, 1 augustus) en Omloop der Vlaamse Gewesten (Wuustwezel, 23 augustus), gingen geruisloos in de lockdown op.
De 2.1-wedstrijden lijken minder averij te zullen oplopen. Enkel de Sint-Martinusprijs (Kontich, 3-6 juli) werd afgevoerd. Aubel-Thimister-Stavelot (7-9 juli), Keizer - Pittem/Koksijde (19 en 20 september), La Philippe Gilbert (2 en 3 oktober) blijven tot nader order op de rol.
De buitenlandse competities voor 17- en 18-jarigen delen evenzeer in de klappen. Van hun kalender blijft nauwelijks wat over: de Visegrad (Hongarije, 26-28 augustus), Vuelta a la Ribera Del Duero (Sp., 20-23 augustus), Tour de DMZ (Korea, 28 augustus - 1 september), de Gipuzkoa Klasika (30 augustus), G.P. Rübliland (Zwits., 4-6 september) Trofeo Buffoni (It., 13 september), de Giro di Basilicata (It., 17-20 september) en de Chrono des Nations (Fr., 18 oktober).
Last but not least zijn er:
• de Europese kampioenschappen in Plouay (Fr.) met de individuele tijdrit (25,6 km.) op maandag 24 augustus en de wegrit (109 km.) op vrijdag 28 augustus;
• de wereldkampioenschappen in Aigle-Martigny (Zwits.) met de individuele tijdrit (24,6 km.) op dinsdag 22 september en de wegrit (124 km. met driemaal La Petite Forclaz) op zaterdag 26 september.
Met dit schrale pakketje bevinden de jongens van het bouwjaar 2002 zich in de (voor)laatste rechte lijn naar de beloften of voor een respectabel anderen zelfs de beroepscategorie.
Het ware zoveel beter geweest indien men het wielerjaar 2020 ‘bevroor’ en/of opschoof zoals men deed met de Olympische Spelen. Er zal met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid niets van in huis komen. De koersende tieners zullen met een pak minder fysieke ontwikkeling en mentale ervaring hogerop moeten en dat is een allesbehalve goed plan.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten