dinsdag 24 september 2019

De wijsheid van Yves Lampaert …

Valse bescheidenheid 
is slimmer dan blufpoker

Remco Evenepoel verheelt zijn ambities niet voor het podium, waarop Victor Campenaerts zelfs drie Vlamingen ziet postvatten. Vanuit hun invalshoek kan het alleen maar minder worden en is het dus goed dat de nuchtere Yves Lampaert een slag om de arm houdt.
“Top tien zou mooi zijn”, poneert hij en dat geldt niet enkel voor zichzelf maar ook voor Remco en Victor. Een behoedzame top tien sluit meer en beter niet uit. Wie zich evenwel van tevoren aan het hoogste vastpint kan enkel maar lager uitkomen. 

Er zijn nu éénmaal nòg méér gegadigden voor deze tijdrit van 54 km., de op één na (Firenze 2013 -> 57,9 km.) hoogste afstand sedert het WK tijdrijden in 1994 in het leven werd geroepen. Zeker bij Engels weer, zoals het de beloften op dinsdag overkwam, wordt het een loodzwaar kampioenschap.
Dre Vlamingen op dàt podium? Ja, ze hebben alle drie een bloedvorm gegenereerden dus is het niet helemaal uitgesloten maar wat zullen onder anderen Kasper AsgreenJonathan CastroviejoChad Haga (winnaar van de afsluitende tijdrit in de Giro), Nelson Oliveira (vijfde in 2018), Jos van Emdenen last but not least Primoz Roglic daarvan vinden? Achter de naam van titelverdediger Rohan Dennis staat een groot vraagteken maar het feit dat hij deelneemt (met een beter afgestelde fiets dan in de Tour), betekent dat hij er het volste vertrouwen in heeft in schril contrast tot Thomas Geraint die, helemaal uit vorm, de eer aan zichzelf houdt. Ook voor de anderen zijn de imponderabilia (de vorm en de omstandigheden van de dag) veel bepalend. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten