woensdag 18 september 2019

Een nieuwe precieuze schakel 
voor het Deceuninck-Quick.Step raderwerk …
Jannik Steimle: onthou zijn naam

Op het podium in Vichte waren ze niet bepaald door het dolle heen met de 23-jarige Duitser (Baden-Wurttemburg) Jannik Steimle als winnaar van hun 87ste Textielprijs maar dat waren ze op 19 april 1977 al evenmin met le célèbre inconnu Bernard Hinault.
Steimle wie?! Jannik, die dit seizoen (deel uitmakend van het continentale Vorarlberg-Santic) bewees aardig wat hoogtemeters aan te kunnen. In de Flèche du Sud (Lux.) behaalde hij een dagzege en in Oostenrijk (dag- én eindzege in de Oberösterreichrundfahrt / winst in de proloog en de vijfde rit van de Österreich-Rundfahrt. 
Eén en ander is dus niet enkel in blindemansogen gevallen maar ook in de klare kijkers van de scouts van Deceuninck-Quick.Step, die hem een stagecontract aanboden. Jannik bewees in die hoedanigheid nog meer pijlen op zijn boog te hebben. In de Brussels Classic (20ste) zag je hem vele kilometers aan de kop van het uitdunnend peloton sleuren voor kansrijkere maats, die zich na afloop uitputten in superlatieven. Zijn stagecontract werd prompt omgezet in een effectieve verbintenis waarvoor hij aansluitend bedankte met een zege in de 87ste Textielprijs van Vichte.

Jannik Steimle is na de Portugees João Almeida (Hagens Berman Axeon); de Italianen Andrea Bagioli (Colpack), Davide Ballerini (Astana) en Mattia Cattaneo (Androni Giocattoli - Sidermec); de Vlamingen Stijn Steels (Roompot-Charles), Bert Van Lerberghe (Cofidis) en Mauri Vansevenant (vanaf 1 juli 2020) al de achtste nieuwkomer bij Deceuninck-Quick.Step.
Ruimen plaats voor hen: Philippe Gilbert (-> Lotto-Soudal), Davide Martinelli (-> Astana), Enric Mas (-> Movistar), Maximiliano Richeze (UAE Emirates), Fabio Sabatini en Elia Viviani (-> Cofidis).

De zegeteller van Deceuninck-Quick.Step blijft op 64 want de Textielprijs van Vichte telt, net als Izegem Koers (Yves Lampaert), niet mee voor de internationale zegestand. Nog tien zegebaren te maken en het record (73) van 2018 sneuvelt. In dat geval zal, zoals Karel Declercq het met een woordspeling omschreef, The Wolfpack door Deceuninck in audiëntie ontvangen. Ik denk niet dat bedoeld cijfer een conditio sine qua non is en dat die audiëntie er sowieso zal komen. Formateur Patrick Lefevere zal in elk glunderen naast zijn kostbare discipelen.  





Geen opmerkingen:

Een reactie posten