woensdag 25 september 2019

Remco steekt de bijval 
van Jempi Monseré in 1970 
naar de kroon

De slag om de arm van Yves Lampaert is helaas door de feiten bevestigd. 
Je hebt niet alles in de hand, de vorm van de dag nog meer dan de omstandigheden en die wilden dat zowel Yves zelf als Victor Campenaerts (toch nog elfde, anders een respectabel aantal rangen dichter) door overgretigheid ten val kwamen. Voor Yves is dit minder erg dan voor Victor, die kost wat kost bij de eerste acht wilde eindigen om zijn kandidatuur voor de Olympische tijdrit in Tokio 2020 kracht bij te zetten. Een werelduurrecordhouder verdient minder misbaar dan die nare bemoeienissen van het I.O.C.
Het wordt allemaal ondergesneeuwd door Remco Evenepoel die wel pal overeind bleef en the best of te rest was na de hors catégorie ijlende Rohan Dennis die sedert de tijdrit in de Tour een rollercoaster van emoties trotseerde om dit hoge doel te bereiken en er zelfs een “foute” fiets voor riskeerde.

Remco heeft negen (!) jaar de tijd om zich op Dennis’ niveau te hijsen. Deze dichtste ereplaats heeft de zeemzoete smaak van de overwinning en oogst daarmee (bijna) evenveel bijval als de effectieve Britse wereldtitel van Jean-Pierre Monseré in Leicester 1970. Op Remco’s leeftijd in 2011 werd Rohan (+47”) in het WK tijdrijden voor beloften in Geelong vijfde na Taylor Phinney, Luke Durbridge, Marcel Kittel en Nelson Oliveira. De wielrennerij wist op dat moment van Remco’s bestaan af want die voetbalde braafjes bij S.C. Anderlecht. Hij nam dus een aanzienlijk voorschot op zijn normale jaren die hem, indien alles volgens plan verloopt, meerdere regenboogtruien moeten opleveren.
Aangezien vrijwel alle schaduwfavorieten (behoudens vaste klant Nelson Oliveira, achtste) het lieten afweten baarde de top tien van Harrogate nogal wat onverwachte namen. Vooral de 23-jarige Filippo Ganna verbaasde met de derde tijd. In het tijdrijden is hij dé ontdekking van het jaar: winnaar in die van de Tour La Provence (Fr.), derde in die van de Tour de Romandie, kampioen van Italië, zesde in het Europees kampioenschap en winnaar in de BinckBank Tour
Vooral Primoz Roglic (twaalfde op krèk drie minuten) stelde teleur. Vraag is wat hij daar, aan decompressie toe, kwam doen of was dit een bewust slechte generale repetitie vooreen perfecte opvoering komende zondag, maar ik denk van niet. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten