zaterdag 21 september 2019

Jannik Steimle is er 
nièt bij in Yorkshire

Jannik Steimle liet de soep nièt koud worden. Zijn rare naam klinkt almaar vertrouwder in de oren. De Textielprijs van Vichte, zijn eerste overwinning als contractrenner van Deceuninck-Quick.Step (nadat Corendon-Circus hem uit de handen gleed), telde niet mee op de internationale zegeteller, die voor zijn team dus op 64 bleef steken. Deze die hij drie dagen later behaalde in het 104de Kampioenschap van Vlaanderen in Koolskamp deed dat wel. Daar kwam op zaterdag nog de dagzege van Elia Viviani en de eindzege van Yves Lampaert in de Tour de Slovaquie bij die hun team weer twee stappen dichter brengt bij het record van 2018 -> 73, waardoor een audiënte bij Deceuninck wenkt.
Jannik Steimle, een gewezen mountainbiker, beleefde dé week van zijn nog jonge koersleven: maandag een tweejarige verbintenis genaamtekend bij Deceuninck-Quick.Step en in die professionele kleuren zijn eerste twee koersen gewonnen. In Koolskamp was het een lust voor het oog hoe hij (die men eerder op de hoogtemeters zou verwachten) de waaiervorming trotseerde én zelfs benutte. Men vroeg zich af waarom, behalve vooral Pieter Serry, zelfs afwerker Fabio Jakobsen zich zo uitsloofde. Jannik Steimle antwoordde met de pedalen. 
Sommige landgenoten boffen dat Jannik geen deel uitmaakt van de Duitse longlist voor het wereldkampioenschap in Yorkshire., waar hij geenszins uit de toon zou zijn gevallen, al zouden de 285 km. zeker voor hem een ongekende beproeving zijn geweest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten