vrijdag 6 september 2019

KOERS viert op intense wijze 
zijn eerste bestaansverjaardag

HipHip-Hoera: KOERS bestaat 1 jaar! 
Het museum heropende in de nazomer 2018 na grondige renovatie- en vernieuwingswerken de deuren van het Arsenaal voor het grote publiek. Toevallig zou de Roeselaarse oppercoryfee Jean-Pierre Monseré op 8 september al 71 jaar geworden zijn maar hij blijft voor altijd 22. 
Redenen genoeg dus voor KOERS om er zondag 8 september, tijdens Open Monumentendag, één groot feest van te maken met een bijpassend taartbuffet en maximaal wielerplezier voor de ganse familie met tal van leuke activiteiten, feestelijke gasten en bovenal ... de verkiezing van de origineelste wielerverjaardagstaart!


Bak een TAARTJE VOOR KOERS

Een verjaardag is niet compleet zonder bijpassende taart en dus roept KOERS iedereen op om te komen meevieren én om zelf een taart te bakken voor het feestelijke taartbuffet op zondagmiddag! Zo kan KOERS een feestje bouwen vóór en dóór iederéén! 😊
Ben je een keukenprins(es), leef je dan uit in de keuken voor een heuse wielertaart. Of ben je een 'kei' in het bakken van rijsttaart zoals Briek Schotte ‘m graag at? Misschien ga je voor een smakelijk mattentaartje, een knipoog naar de Muur van Geraardsbergen? De mogelijkheden zijn divers! Alle taarten worden verzameld voor een zo mogelijk groot buffet om alle bezoekers te laten mee vieren. Misschien beloont de jury jouw taart als de origineelste of de mooiste.

PROGRAMMA

10u.: KOERS opent gratis de deuren voor het grote publiek;
 10-13u.: inzamelen zelfgebakken taarten voor het buffet;
  13-17u.: start feestelijke activiteitencarrousel;
 14u.: fotomoment '1 jaar KOERS' & verkiezing mooiste wielertaart
 aansluitend: feestelijk taartenbuffet door én voor iederéén!

 10 VERSCHILLENDE ACTIVITEITEN

1 | BEDRUK JE EIGEN FLUOHESJE

Breng je eigen fluohesje of fietshelm mee en personaliseer het met je eigen (wieler)naam (i.s.m. Makerslab RSL op Post) in de Vergaderzaal doorlopend van 13-17u. gratis voor alle leeftijden met max. één bedrukking per persoon.

2 | FIETSJE PIMPEN

Koers is kunst. Kom met je eigen fiets, loopfiets, bakfiets, … naar KOERS en maak er een waar kunstwerk van. Ga creatief aan de slag met slingers, bubbelplastiek, bloemen, rietjes, papier, pluimpjes en ander recuperatie- en versiermateriaal en maak er een op en top feestelijke tweewieler van in de Museumtuin doorlopend van 13-15u. gratis voor alle leeftijden.

3 | ALLEZ ALLEZ ROULEZ

In 1903 zag het Arsenaal, de locatie van KOERS, het levenslicht, net als de ... Tour de France! Rij je eigen Ronde en ga met jouw renner de strijd aan tegen drie andere renners. Wie haalt als eerste de eindmeet? Jouw overwinning hangt af van een portie puur geluk. Want het is de dobbelsteen die bepaalt hoe ver jouw renner vooruit mag sprinten in het Open Depot ‘Service Course doorlopend van 13u.-17u. gratis voor alle leeftijden.

4 | ’T IS SPEELTIJD!

De Zaal der Wereldkampioenen werd in de jaren 20 door de jongensschool in het Arsenaal gebruikt als overdekte speelplaats. Keer anno 2019 terug naar toen en speel samen spelletjes uit lang vervlogen tijden doorlopend van 13u.-17u. gratis voor alle leeftijden.

5 | MAAK JE EIGEN GELUKSBRENGER

Renners verschijnen niet aan de start zonder geluksbrenger. Wat brengt voor jou geluk? Vereeuwig het in een handgemaakte geluksbrenger die je kan opspelden of ophangen in De Fabriek doorlopend van 13u.-17u. gratis voor alle leeftijden.

6 | KLEURRIJK MINIATUURPELOTON

Gebeten door de kleine metalen miniatuurrennertjes? Kruip zelf in de huid van kunstenaar en schilder met piepkleine verfborsteltjes je eigen persoonlijk miniatuurrennertje. in De Fabriek doorlopend van 13u.-17u. gratis voor alle leeftijden. Blanco metalen rennertjes zijn te koop in de Museumshop van KOERS (4 euro

7 | HOERA VOOR MONSERÉ

Roeselaarse oppercoryfee Jean-Pierre Monseré zou op 8 september 2019 al 71 jaar geworden zijn. Maar de eeuwige wereldkampioen is onvergetelijk. Geven jullie mee kleur aan de herinnering in KOERS (gang achter het Onthaal) doorlopend van 13u.-17u. gratis voor kinderen vanaf 3 jaar.

8 | BOUW MEE AAN HET ARSENAAL

Als monument draagt het Arsenaal veel geschiedenis met zich mee. In 1917 vond één van de zwaarste luchtaanvallen plaats in Roeselare. De stad werd gebombardeerd en veel gebouwen raakten zwaar beschadigd. Ook het Arsenaal bleef niet gespaard. Wie helpt mee aan de heropbouw. In de Museumtuin doorlopend van 13u.-17u. gratis voor kinderen vanaf 3 jaar.

9 | HET BETERE BOCHTENWERK

Je linkerhand op de wielertrui en de rechtervoet op het 1-2-3-podium? Ontdek het knotsgekke wielertwisterspel en wring je in haarspeldbochten zoals op Alpe d’Huez. In de Museumtuin doorlopend van 13u.-17u. gratis voor alle leeftijden.

10 | OP DE ROLLEN

Test jouw behendigheid als renner op de rollen in de Museumtuin doorlopend van 13u.-17u. gratis voor alle leeftijden.

CONTACT

KOERS. Museum van de Wielersport, Polenplein 15, Roeselare - 051 26 24 00.
koersmuseum@roeselare.be  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten