zaterdag 10 oktober 2020

Antireclame voor de koers op TV

Nagenoeg niemand is gediend 

met dit soort overbodige ritten

 

 

Het is niet de eerste maal en het zal ook wel niet de laatste keer zijn dat in een grote ronde enkele ongevaarlijk geklasseerde renners een vroege vrijgeleide krijgen van het kabbelende peloton.

Op de achtste dag in de 103de Giro was het zo ver met Matthias Brändle, Alex Dowsett twee gewezen werelduurrecordhouders die mekaar gevonden hebben bij Israel Start-Up Nation), Matthew Holmes (Lotto-Soudal), Salvatore Puccio (Ineos Grenadiers), Simone Ravanelli (Androni Giocattoli - Sidermec) en Joey Roskopf (CCC). 

Alex Dowsett was de meest gechevroneerde van het gezelschap. De 32-jarige Brit werd in Ankara 2010 Europees kampioen tijdrijden en daarin vanaf de beloften al negen keer Brits kampioen. In 2013 behaalde hij voor Movistar een eclatante dagzege in de Giro want de 55 km. tijdrit van Gabicce Mare naar Saltara, waar hij het zowaar nipt (-10”) haalde van zijn illustere landgenoot Bradley Wiggins. Dowsett werd recentelijk negende (+1’06”) op het WK tijdrijden in Imola. 

Voor het vanaf 2021 veel ambitieuzere Israel Start-Up Nation was het de allereerste zege in de World Tour en de zevende van het gebalde seizoen.


Wat mag de relevantie zijn van zo’n slaapverwekkende vertoning? Het was een druilerige zaterdag en Eurosport 2 zond de rit bijna integraal uit. Mijn complimenten dus aan Jeroen Van Belleghem en Karsten Kroon die de vier uren aardig volpraatten. Met zo’n armtierige plot zal de koers allerminst gescoord hebben bij het brede publiek. Er toch maar bij vermelden dat de zes losgelaten vrijbuiters de 200 km. lange tocht naar Vieste afhaspelden aan een uurgemiddelde van ruim 41 km., waarvoor dus véél respect. 

 

Significant was dat Peter Sagan, die onderweg de tussenspurt verloor van Arnaud Démare, niet eens meespurtte voor de tien punten van de zevende plaats. Je voelt zo aan wat er zit aan te komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten