maandag 26 oktober 2020

Voor Deceuninck-Quick.Step

zat er véél méér in !

 

Sam BENNETT rondde vrijdag

de kaap van 40! … én van 100?!

 

Sam Bennett, één gekerstende West-Vlaming (Wervik) met Ierse ouders, heeft vrijdag voor Deceuninck-Quick.Step de kaap van véértig overwinningen gerond. Het zou voor Patrick Lefevere’s discipelen zelfs de 100ste dagzege in de grote ronden zijn.

Véértig zegestreepjes: dat zijn er in één coronagewijs gebald seizoen in verhouding méér dan de 73 en de 70 die in 2018 respectievelijk 2019 werden behaald. Om de kwantiteit van de successen was het The Wolfpack nooit te doen, al is de vaststelling wel één leuke bijkomstigheid.


De kwaliteit, dat was the spirit waaraan overvloedig werd tegemoet gekomen met (in chronologische orde):

één dagzege (Sam Bennett) in Tour Down Under, de Race Torquay (Sam Bennett), twee dagzeges en de eindoverwinning (Remco Evenepoel) in de Vuelta a San Juan, de Cadel Evans Race (Dries Devenyns), één dagzege in de Volta a Valenciana (Fabio Jakobsen), het kampioenschap van New Zealand (Steve Archibold), drie dagzeges (Fabio Jakobsen 1 en Remco Evenepoel 2) en de eindoverwinning (Remco Evenepoel) in de Volta ao Algarve, de Ardèche Classic (Rémi Cavagna), Kuurne-Brussel-Kuurne (Kasper Asgreen), de G.P. Jean-Pierre Monseré - Roeselare (Fabio Jakobsen); 

PLUS (na één lockdown van bijna vijf maanden):

twee dagzeges (Remco Evenepoel en Sam Bennett) en de eindoverwinning (Remco Evenepoel) in de Vuelta a Burgos, drie dagzeges (Fabio Jakobsen, die 's anderendaags voor de rest van het seizoen werd uitgeschakeld, Davide Ballerini en Remco Evenepoel) en de eindoverwinning (Remco Evenepoel) in de Tour de Pologne, één dagzege (Andrea Bagioli) in de Tour de l’Ain, één dagzege (Sam Bennett) in de Tour de Wallonie; het kampioenschap van Luxembourg tijdrijden (Bob Jungels), - van Frankrijk tijdrijden (Rémi Cavagna), - van Denemarken (Kasper Asgreen), de Druivenkoers - Overijse (Florian Sénéchal), drie ritten (Julian Alaphilippe, Sam Bennett 2, annex definitieve groene trui) in de Tour, twee ritten (ploegentijdrit en Andrea Bagioli) in de Settimana Coppi & Bartali, tijdrit & eindzege (Jannik Steimle) in de Tour de Slovaquie, het wereldkampioenschap - Imola (Julian Alaphilippe), het kampioenschap van Denemarken tijdrijden (Kasper Asgreen), de Brabantse Pijl (Julian Alaphilippe), Brugge - De Panne (Yves Lampaert) en een dagzege (Sam Bennett) in de Vuelta a Espana. 


Sam Bennett is zowel lijstopener als hekkensluiter, hoe is het mogelijk dat Bora-Hansgrohe deze betrouwbare afwerker losliet ondanks één nog lopend contract dat Patrick Lefevere respecteerde tot hij zijn vrijbrief voorlegde.

Met Sam Bennett is er trouwens nog meer ‘aan de hand’, zijn triomf in Ejea de los Caballeros zou zowaar de 100ste dagzege van Patrick Lefevere’s spuadra's zijn in de grote ronden. En indien dat nog niet helemaal zeker zou zijn dan zorgt Sam er tijdens de twee komende weken wel nog voor. Daarover kortelings meer in een aparte bijdrage.

Deceuninck-Quick.Step voelt bijna als vanzelfsprekend en met quasi onoverbrugbaar verschil de ploegenranking aan van de World Tour. En toch zat er ook hier nòg véél méér in. Ook daarover meer in een andere aparte bijdrage.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten