maandag 5 oktober 2020

 Hij weet het nu helemaal zeker ...

Mathieu van der POEL 

kan àlle ééndagskoersen aan

 

De vergelijking doortrekken met Jacques Anquetil (die in 1965 binnen hetzelfde etmaal én het achtdaagse Critérium du Dauphiné en 557 km. lange Bordeaux-Paris won), dat gaan we niet doen maar de combinatie BinckBank Tour - Liège-Bastogne-Liège mag er in moderne(re) tijden toch ook zijn. 

Marhieu’s zesde plaats in Liège-Bastogne-Liège mag de smaak van de overwinning hebben en genereerde toch een dubbel gevoel. Hij mocht overtevreden zijn en toch vond hij het gelijk een gemiste kans: hij had moeten doen wat Matej Mohoric deed = alsnog aansluiten bij de vier koplopers en meespurten voor het podium.

 

Duurzamer is het besef dat hij àlle klassiekers aankan, de vijf monumenten en de meeste daar net onder. In Sanremo was hij er nog niet bij omdat die tekort volgt op zijn lange winter in het veld. In Vlaanderen werd hij, na een onmogelijk inhaalmanoeuvre in 2019, vierde. Roubaix moet hem, als veldrijder, theoretisch nog het best van al liggen. En met Lombardia (tiende) en vooral Liège-Bastogne-Liège (zesde) maakte hij deze zomer op aangename wijze kennis.  

 

Mathieu probeert nu tijdens de dre overblijvende weken nog meer adelbrieven te verzamelen in de Brabantse Pijl (waarin hij overmorgen de titelverdediger is), Gent-Wevelgem (11 oktober), de Ronde van Vlaanderen (18 oktober) en Paris-Roubaix (24 oktober), waarbij hij voor die laatste zijn hart vasthoudt of die wel doorgaat. De Scheldeprijs - Schoten (14 oktober) en Brugge - De Panne (21 oktober) lijkt hij er van tussen te laten omdat die zich al te zeer richten op de bolides, waartoe hij zichzelf dus niet rekent.

 

In 2021 wordt het dan hoogtijd (Mathieu is dan al 26 jaar) voor het debuut in een grote ronde die hem verder zou oplijsten als coureur. Zijn team Alpecin-Fenix zal ook dan geen World Tour Team zijn zodat een deelname aan de Giro, de Tour of de Vuelta onzeker blijft. Eindwinst in de Europe Tour Team Ranking, waarin ze Arkea-Samsic tijdens de voorbije week van de leiding hebben verdrongen. Mathieu kan die pole position morgen al kracht bij zetten met een sprekend resultaat in ‘zijn’ Brabantse Pijl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten