dinsdag 20 oktober 2020

 Jan TRATNIK lijst de Sloveense hoogconjunctuur nog wat verder op

In de klassementsgewijs zoveelste overbodige rit van de 103de Giro heeft Jan Tratnik een meeslepend duel gewonnen van Ben O’Connor. Beiden hadden de langdurige vlucht van de dag het best overleefd. Op zijn 30ste is dit zijn allermooiste overwinning en die zal het allicht ook blijven.


Jan Tratnik gooit zo nog een schepje bovenop de hoogconjunctuur van Slovanië met Tadej Pogacar en Primoz Roglic. Tratnik meldde zich acht jaar geleden met de Europese titel bij de beloften in Goes 2012. Die viel hem te beurt één jaar nadat hij er bij Quick.Step helemaal niets van gebakken had en de vlucht vooruit nam naar enkele bescheiden Oostenrijkse en Poolse teams waarvoor hij een respectabel aantal kleine overwinningen behaalde in Hongarije, Bohemen en Slovakije.


Eén en ander leverde hem vanaf 2019 eindelijk een contract op bij Bahrain-Merida, een World Tour Team, waarvoor hij vooral bedankte met een overwinning in de proloog van de Tour de Romandie op onder anderen Primoz Roglic, Tony Martin, Geraint Thomas, Stefan Küng, Rui Costa, … Wat een onverwachte voltreffer, waaraan hij herinnerde in de Tourrit naar Brioude, waar hij derde werd na Daryl Impey en Tiesj Benoot. Het leverde hem een verlengd en verbeterd contract dat nu wel verder opgewaardeerd zal worden na zijn allesovertreffende dagzege in de Giro.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten