zaterdag 17 oktober 2020

Met Julian Alaphilippe als ‘wrong inspirator’

Tyson BORREMANS

célèbre inconnu wordt vicekampioen


Hem zou het dus nooit overkomen, hij moest er zelfs hartelijk om lachen hoe wereldkampioen Julian Alaphilippe zichzelf de das omdeed in de laatste meters van Liège-Bastogne-Liège.

Edoch, een zondag later lapte Tyson Borremans zich hetzelfde bij de finish van het BK voor nieuwelingen in Affligem. Op zo’n ogenblikken kun je jezelf een pak rammel geven tot je beseft van waar je op korte tijd bent gekomen en dat bood troost.



Tyson (betekent: zoon van blijdschap) reed, na enkele jaren jiu jitsu (een gevechtssport, die hem aansterkte), slechts tweemaal bij de 14-jarige aspiranten. Als eerstejaarsnieuweling nam hij genoegen met vier top tienen (waarbij een vierde plaats in Ninove). Als tweedejaars zette hij evenwel mooie stappen die hij in Affligem met een driekleur had kunnen bekronen. Niet Aaron Dockx maar wel Vlad Van Mechelen startte als topfavoriet waaruit men afleidde “wie hèm klopt, is kampioen”. Toen Tyson hem in de ultieme meters gepasseerd was, dacht hij de klus helemaal geklaard maar dat was zonder de waard-Dockx gerekend. Aaron veerde als een duiveltje uit een doosje op en bezorgde Tyson een rollercoaster van jewelste, die een tijdje nazinderde maar waaruit hij sterker zal komen. Na Sint-Antelinks Herzele (waar Steffen De Schuyteneer won) en Kieldrecht (Dario Van der Heyden) werd het zijn derde dichtste ereplaats in het gebalde seizoen.

Tyson Borremans weet alvast dat hij tot de bovenlaag van het bouwjaar 2004 behoort. Met Onder Ons Parike en met Wim De Wolf in steun wil hij als neojunior de ingeslagen weg voortzetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten