woensdag 7 oktober 2020

Filippo GANNA 

doet ‘n Tony Martintje en 

op termijn zelfs ’n Wigginske?

 

En ik die dacht dat Thomas aan een De Gendtje begonnen was, néén: het was Filippo Ganna die een Martintje uitrolde.

De Gendt was na een helse achtervolging amper in Filippo's buurt en dacht even aan herzetten toen Ganna op het einde van een martahon aanval van zowat 200 km. versnelde en binnen de kortste keren weer wegreed en in dezelfde move ook de hoofdgroep definitief schaakmat zette.

Met het Martintje van Ganna refereerde ik naar Duitse Tony die in de Tour van 2014 op identieke wijze in Mulhouse een langdurige aanval pal door de Vogezen tot een succes omboog, eigenlijk was dat nòg stràffer.

Ik veronderstelde dat Filippo Ganna naar zijn eerste Giro gekomen was om te proberen de drie tijdritten te winnen. Dat kan hij nog altijd maar wie zou durven uitsluiten dat hij tussendoor ook nog eens uitpakt in een overgangsrit?

Filippo Ganna is een geweldig jaar bezig met twee wereldtitels en wat hij op weg naar Camigliatello Silano, alover 4700 hoogtemeters, voor het voetlicht bracht, opent misschien nòg méér perspectieven. Misschien metafmorferen de Ineos Grenadiers hem à la Wiggins tot een klassementsrenner die een grote ronde kan winnen zoals Bradley in de Tour van 2012 op zijn 32ste deed. Filippo kan het hem misschien nadoen in de Giro.

Als wegrenner is Filippo Ganna trouwens allesbehalve wereldvreemd want hij won zowaar al tweemaal … Paris-Roubaix, zij het als junior in 2014 en als belofte in 2016. Il  grande Filippo, er is geen letter van gelogen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten