woensdag 7 oktober 2020

 Sprankelende 60ste Brabantse Pijl

Réponse payé de JULIAN 

maar MATHIEU wint òòk

 

De 60ste Brabantse Pijl, deels over het WK-parcours van 2021, werd een absolute voltreffer. Het werd het rendez-vous van de gladiatoren, aangevoerd door Julian Alaphilippe, Michal Kwiatkowski en Mathieu van der Poel en bij wie de verbazende Benoît Cosnefroy almaar dichter aansluit. In de Tour had hij het aangename (de tussentijdse maar lonende bolletjestrui) aan het nuttige (zijn limieten almaar verder voor zich uitgeschoven) gekoppeld. Na zijn dichtste ereplaats in La Flèche Wallonne, zijn achttiende in Liège-Bastogne-Liège haalde hij nu ook het podium van de Brabantse Pijl. De ranke Normandiër was de enige die Alaphilippe en van der Poel tot aan de finish kon volgen. Jammer voor hem dat de Amstel werd afgeblazen, ook daar had een dichte ereplaats (of wie weet?) zijn deel kunnen worden. In de Ronde van Vlaanderen zou hem minder weggelegd zijn, misschien laat AG2R La Mondiale hem opdraven in de Vuelta.

In een prangende spurt revancheerde Alaphilippe zich op vorig jaar en won een eerste keer in de regenboogtrui. Opnieuw stak hij (voor de kwaliteit van de foto’s?) de armen te vroeg in de hoogte maar Mathieu geraakte hem niet meer voorbij. 

Mathieu van der Poel moet zich al te niet bekaaid voelen. Bij nader inzien is hij eveneens winnaar want zijn dichtste ereplaats levert Alpecin-Fenix een pak punten op in de ploegenstand van de Europe Tour, waarin het (met 3492 p.) Arkea-Samsic (3419 p.) al van de pole position verdrongen heeft en waarmee het d’office in 2021 deelnamegerechtigd (én -plichtig) is aan àlle manches van de World Tour 201, inclusief de drie ronden en dat was een voorname optie.

Wie in dit Brabants spektakelstuk ontbrak, was Wout Van Aert, die zich, na een dolle september, aan het heropladen is voor Wevelgem (?), Vlaanderen en Roubaix. Hopelijk voor hem en nog meer anderen wordt ook die laatste gehandhaafd. 

Als er nog één Vlaamse koers is die het World Tour - statuut toekomt dan moet dat de Brabantse Pijl zijn. Misschien valt het hem te beurt na het wereldkampioenschap van 2021.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten