maandag 12 oktober 2020

 Surplus voor het gigantische Vlaamse wielerpotentieel:

Florian en Gianni

VERMEERSCH

… niet één maar twéé oorspronkelijke veldrijders

 

 

Het gigantische Vlaamse wielerpotentieel wordt nog extra verrijkt door de opmars van Florian en Gianni Vermeersch.

Gianni was al langer on the run en heeft van papa Stefaan (die in het huidige tijdvak contractrenner zou zijn geweest met duidelijke slaagkansen) in de genen meegekregen dat hij een uitstekend wegrenner is. Het was meer dan goed dat hij eerst nog in het veldrijden (waarin hij op zijn retour lijkt) verwijlde, hij werd er sterker van, hield er een sterke kop aan over en kon daardoor aansluiten bij de falanx van Mathieu van der Poel. Zonder die windstoot had Gianni’s inbreng in Gent-Wevelgem de bepalende factor kunnen zijn om Mathieu van der Poel bij te springen en dan zou Wout Van Aert biet geïsoleerd hebben gestaan om de koplopers samen te houden en dan volgt er een andere ontknoping. 

Gianni wordt op 19 november 28 jaar en er zit nog aardig wat rek op. Laat hem met Mathieu van der Poel maar eens een grote ronde volbrengen (dat lijkt volgend jaar te zullen kunnen), dat zal beider ontplooiing in een volgende stroomversnelling brengen.

Gianni heeft zich ontwikkeld tot een meesterhelper voor Mathieu, die ook voor zichzelf kan uithalen zoals hij, bij afwezigheid van zijn kopman, recentelijk deed in de gewonnen Antwerp Port Classic zoals eerder bijna ook in Antalya, het Hageland en vorig jaar in de Druivenkoers van en naar Overijse.

Aan zijn ruim zes jaar jongere naamgenoot Florian (géén familie) volgt hierna een aparte bijdrage.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten