maandag 12 oktober 2020

 Mekaar in de eigen voet schieten is hun vak nièt

Tussen MATHIEU en WOUT komt het zeker nog goed

 

 

Man, man, man: wat een gedoe rond de ontknoping van de bloedmooie 82ste Gent-Wevelgem, waarin Wout Van Aert als ‘slachtoffer’ en Mathieu van der Poel als ‘dader’ werd opgevoerd. Belgisch chauvinisme top dat veertien dagen geleden in Imola nog lelijker de kop opstak toen de Sloveen Primoz Roglic volgens de vox populi zijn dagdagelijkse Belgische ploegmaat niet hielp om wereldkampioen te worden.

Wout Van Aert was op weg naar Wevelgem de beste man in koers en zeker ook de betere van Mathieu van der Poel, die daarom toch de rode loper niet moet uitrollen om zich tegenover Bèlgië te verantwoorden. 

Mads Pedersen was de zuinigste van het gezelschap, hij leverde één enkele doorgedreven inspanning: tegen supersonische snelheid de oversteek maken naar de weggereden Alberto Bettiol, Stefan Küng, Florian Sénéchal en Matteo Trentin. Het was zijn goede recht om op economische wijze te winnen. 

Mads is inderdaad géén ééndagsvlieg maar hij zal volgens mij (hopelijk voor hem vergis ik mij) net als Matteo Trentin nooit behoren tot de happy few dat het zesde koersuur aankan, Harrogate was de uitzondering die dat ontkent. Ik heb wat betreft het zesde koersuur zelfs mijn twijfels over Mathieu van der Poel, de Ronde van Vlaanderen (indien die doorgaat tenminste) kan daar klaarheid in brengen. Het pleit wel voor Mathieu dat hij op karakter tiende werd in Lombardia en zesde in Liège maar hij koerste er wel telkens achter de feiten. Doodjammer dat Wout Van Aert er daar niet bij was, dat zou wat gegeven hebben.

 

Wordt het overigens niet de hoogste tijd voor een protocol dat bepaalt dat de coureurs pas na één uur na de wedstrijd mogen geïnterviewd worden? Dat zou veel sensatiezucht indammen en dan nog want in ‘de koers is van ons’ pookt betweter Wim Vos het nog wat verder op: hij heeft het zowaar over een scheldpartij en een historisch kantelpunt in hun onderlinge relatie. En nog wat verder: "..... niet onnozel doen, intussen wist van der Poel dat hij op dat zelfde moment ook Van Aert een flinke peer stoofde." Van onnozel doen gesproken ...


Wout en Mathieu zullen slimmer wezen dan zich door die demagogie te laten leiden en in de Ronde van Vlaanderen met een schone lei herbeginnen. Goed dat onder anderen Julien Alaphilippe daar de plot zal verbreden.

Bepaalde media willen aan heisa een vette kluif aan hebben om hun kolommen te vullen, daags nadat de televisie al alles in beeld en woord gebracht heeft. Hopelijk stellen Wout en Mathieu zich, zoals ik het van hen verwacht, daar boven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten