woensdag 14 oktober 2020

Arnaud DE LIE

aanvoerder van 'n exceptionele lichting


In de tot één dag gereduceerde Ster van Zuid-Limburg (met toch dank aan Omer Bovy) heeft Arnaud De Lie bevestigd dat hij - tot nader order - de beste Belgische coureur van het bouwjaar 2002 is. 


De mooiste overwinning ontglipte hem nochtans op het Europees kampioenschap maar in Plouay op één lijn spurten met de winnende Deen Kasper Andersen en de Tsjech Pavel Bittner mag de volle smaak van de overwinning hebben.


Arnaud De Lie, die vlot Nederlands spreekt, heeft als koersende tiener al een hele weg afgelegd met als highlight in Vichte als eerstejaarsjunior kampioen van België worden. Omdat hij de snelste was? Dat zéker maar hij was evenzeer de bèste, dat gaven zijn medevluchters na een langdurige vlucht met hem volmondig toe.


Tijdens een gebald seizoen 2020 greep hij elke gelegenheid aan om zijn driekleur te valoriseren. Dat deed hij vooral met een dag- én dé eindzege in La Philippe Gilbert (2.1) scoorde hij hoog. Hij trotseerde er het sterke Franse Van Rysel - AG2R La Mondiale (Romain Grégoire, Jordan Labrosse, …) en het Britse Fenshaw Homes - Mas Design (Max Poole, Joseph - broer van Thomas - Pidcock, Oliver Stockwell)  en Ramses Debruyne, zijn Vlaamse equivalent met wie hij (net als met Lars Van Ryckeghem) in 2021 wordt verenigd bij Lotto-Soudal u23.

Wat zou ik die drie doodgraag nog eens terugzien op 25 oktober in Borlo op het kampioenschap van België tijdrijden. Duimen maar dat deze meetkundige happening doorgang vindt om deze exceptionele lichting nog eens in ogenschouw te kunnen nemen en waarvan vooral ook Jelle Declerck, Dries De Pooter, Noah Detalle, Siebe Deweirdt, Luca D’Hollander, Miguel Ladang, *Michiel Lambrecht, Robin Orins, Bob Poelmans, Alec Segaert, *Cian Uijtdebroeks, Noah Vandenbranden, Axandre Van Petegem, *Dries Verstappen, … deel uitmaken

1 opmerking: