vrijdag 16 oktober 2020

 Jhonatan NARVAEZ 

met een sprekend klassement 

als volgend doel?

 

Zelfs bij afwezigheid van titelverdediger Richard Carapaz, die de Tour (13de en tweede in de bergprijs) reed en er vanaf dinsdag de Vuelta bijneemt, is Ecuador opmerkelijk aanwezig in de 103de Giro. Tien dagen na Jonathan Caicedo heeft een andere Jhonatan een precieuze dagzege behaald.

Narvaez is vier jaar jonger en toch minder onbekend dan Caicedo, die wellicht een vluchtige passant zal zijn geweest. Narvaez is bestendiger. Hij belandde via de opleidingsploegen Klein Constantia 2016 (waarin vooral ook Rémi Cavagna, Ivan Garcia, Enric Mas, Kenny Molly, Maximilian Schachmann, …) en Axel MerckxAxeon Hagens Berman logisch bij Quick Step Floors. Op zijn 21ste presteerde hij uitstekend zodat Team Ineos hem tot elke prijs wilde hebben en ook kreeg. 

In 2019 bleef bevestiging uit zodat niemand hem nog herinnerde tot hij na de lockdown eerst achtste werd in de Tour de Wallonie en dag- én eindwinnaar werd van de Settimana Coppi e Bartali door ten opzichte van leider Andrea Bagioli in de slotrit enkele bonificatieseconden te sprokkelen. Joao Almeida werd derde en Diego Ulissi vierde. Het is een uitslag waarmee Jhonatan Narvaez extra vertrouwen tankte in de aanloop naar zijn tweede Giro, waarin hij zijn doelen goed aflijnde om op de twaalfde dag van en naar Cesenatico toe te slaan. Hij overleefde de langdurige vlucht van de dag met Mark Padun, de Oekraïner wiens voorwiel het begaf in volle finale zodat hij de dagzege onverstoord kon inpalmen.

Een klassementsrenner gaat voorlopig niet schuil in Jhonatan Narvaez, die halfweg deze Giro ruim 35 minuten achterstand telt op de verbazende Joao Almeida maar helemaal uitgesloten is het toch niet dat de jonge Ecuadoriaan de komende jaren opschuift in de pikorde van de klassementsrenners van Ineos.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten