dinsdag 6 oktober 2020

 Vijf jaar ouder dan gedacht ... 

Jonathan CAICEDO:  

vluchtige passant of blijvertje?  

 

Het overkomt mij niet gauw maar van Jonathan Klever Caicedo Cepeda had ik nog niet gehoord. Het moest een piepjong iemand zijn die zich op de Etna voor het eerst meldde. 

Toch niet, hij is al 27 jaar maar streek pas vorig jaar op het oude continent neer. Met loepzuivere hattrick van tweede plaatsen in de Vuelta a Asturias en een derde in de Volta de Madrid in 2018 had hij zich in de gunst gefietst van Jonathan Vaughters die hem in de armen sloot bij Education First. In de Giro leverde hij zich helemaal uit aan kansrijker geachte ploegmaten Hugh Carter (11de), Joseph Dombrowski (12de) en Tnael Kangert (18de). 

Dat hij ansluitend, bij afwezigheid van de illustere Richard Carapaz, de dubbele kampioen van Ecuador was slechts een voetnoot. In de Adriatica Ionica Race, waarin Mathias De Witte zo vreselijk ten val kwam, bewees Jonathan met de vierde eindplaats zelf ook wat in zijn mars te hebben. Hij hield er zelfs Remco Evenepoel achter zich zoals hij (derde) in de Tour Colombia begin dit jaar deed met Tourwinnaar Egan Bernal.

Joanthan Caceido bevestigde het vermoeden ten overvloede op het slagveld van de Etna, waarop hij met de tien jaar oudere Giovanni Visconti een vroege vlucht overleefde en slechts van een niet la maglia rosa rateerde want in de overwegend neerwaartse tijdrit van Palermo en ’s anderendaags naar Agrigento beperkte hij de schade. Vraag is of hij dat ook zal kunnen tijdens de vele overgangsritten in de aanloop naar de loodzware slotweek, waarin hem misschien meer gefundenes Fressen kan weggelegd zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten