donderdag 29 oktober 2020

Voor Deceuninck-Quick.Step

zat er nòg véél méér in dan er uitrolde

 

De zegeteller van Deceuninck-Quick.Step stopt voorlopig bij véértig. Best mogelijk dat er reeds vandaag in de Vuelta dankzij Sam Bennett nog ééntje bijkomt. In de Victory Team Ranking kunnen ze niet meer bijgehaald worden want het UAE Team Emirates moet het als tweede met 32 streepjes stellen.

 

En hoeveel overwinningen zou het uitvallen van Remco Evenepoel (die op 9 augustus al 9 overwinningen telde) en Fabio Jakobsen niet gekost hebben?! Yves Lampaert was een maand out met een in de Ronde van Polen gebroken sleutelbeen.

 

In de monumentale klassiekers waren ze vooral aan zet in Milano-Sanremo, die Julian Alaphilippe met gering verschil verloor aan Wout Van Aert. In de Giro di Lombardia zou Remco Evenepoel er niet vèr van geweest zijn indien hij in de afdaling van de Muro di Sormano niet in het ravijn was gesukkeld.

In Liège-Bastogne-Liège leek Julian Alaphilippe onweerstaanbaar op weg naar de zege tot hij eerst flagrant van zijn lijn afweek en vervolgens voortvarend het zegegebaar maakte. Nog goed dat de tweede fout de terechte declassering zowaar wat verzachtte.

Ook in de Ronde van Vlaanderen schoot de ongedurige Fransman zich in de eigen voet door zonder kijken vol op de Jury 1 - motard te knallen. Julian was op weg naar Oudenaarde minstens de evenknie van Wout en Mathieu.

De afgelaste Paris-Roubaix was nog de grootste gemiste kans voor Deceuninck-Quick.Step, waarin het (blijkens de perfecte generale repetitie in Gent-Wevelgem) moeilijk te kloppen zou zijn geweest.


Deceuninck-Quick.Step had dus in alle vijf de monumentale klassiekers op het podium kunnen/moesten staan, het bleef bij de dichtste ereplaats in Milano-Sanremo van Julien Alaphilippe. Goed dat hij in Imola wereldkampioen was geworden of hij zou de eigen kop van Jut geweest zijn. 

Eén en ander kon toch niet beletten dat Deceuninck-Quick.Step, zonder specifieke klassementsrenners, in de UCI World Team Ranking afgetekend de pole position inneemt.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten