woensdag 14 oktober 2020

Caleb EWAN wint

voor de Nationale Loterij

andermaal de ... Lotto

 

In bange tijden voor de Nationale Loterij is het steevast een spurter die voor genoemde instantie de … Lotto wint. Dat deed Robbie McEwen al tijdens het eerste decennium van de 21ste eeuw met elf overwinningen (en drie definitieve groene truien). Andre Greipelnam het vanaf 2011 met slechts eentje minder (maar zonder groen) over. En nu bracht Caleb Ewan het gezegde “wanneer de nood het hoogst is dan is de redding nabij” op zijn beurt van toepassing. 


En of “de nood hoog” was voor Lotto-Soudal in het gebalde seizoen 2020. Schoten was nog maar hun tiende seizoenszege, zeven ervan werden behaald door de gedrongen Austraziër en de voorlaatste van het team was al een maand geleden, een dagzege in de Tour de Luxembourg van John Degenkolb, die na zijn val in de openingsrit van de Tour beter terugvocht dan diè andere dure dertiger in het team die op karakter tiende werd in de BinckBank Tour en zesde in Gent-Wevelgem. De 31-jarige Duitser zal komende zondag ook wel op de afspraak zijn in Vlaanderen, waar hij in 2015 en in 2017 telkens zevende werd.


Caleb Ewan is dan al even terug in ‘zijn’ verre verkwikkende Australië in de aanloop naar zijn derde campagne voor La Loterie Nationale, waar hij voor de omstreden ceo John Lelangue zijn gewicht in goud waard zal zijn om na de Lotto ook de ... Euromillions te winnen.

Zou ook Caleb het niet met lede ogen aanzien hoe Lotto-Soudal ten koste van het heden laboreert aan zijn ver(de)re toekomst met enkele gerichte aanwervingen zoals bijvoorbeeld de in 2020 zelf opgeleide 22-jarige Australiër Harrison Sweeney, die de Piccolo Giro di Lombardia op indrukwekkende wijze won? 

Ewan is aardig op weg om McEwen en Greipel naar de kroon te steken. Caleb begon er voor de Nationale Loterij al op zijn 25ste aan terwijl Robbie en Andre daarmee wachtten tot na hun 29ste respectievelijk 30ste verjaardag. Aan Calebs twee dagzeges in de Tour gingen er in World Tour nog drie andere (na twee in Down Under en één in de UAE Tour) aan vooraf. 

Caleb Ewan is een zeldzame survivor die sterft zonder dood te gaan. Zijn spurt is er dikswijls één van du parement vu. Hij slalomt à la Robbie Rensenbrink (een voetballende slangenmens uit de jaren 70) rond zijn concurrenten om als een duiveltje uit een doosje zijn verbauwereerde concurrenten alsnog voorbij te snellen zonder dat hij ze in gevaar brengt, ook dàt is een kunst die een wauw mag ontlokken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten