donderdag 9 november 2023

Sune DE VALCK zal met een gefinetuned hart tot nòg méér in staat zijn

 

 

Sune De Valck (Ternat) heeft vorige zaterdag op de Velodroom van Heusden-Zolder het eerste omnium van 2023-2024 voor nieuwelingen gewonnen.

Het werd als een fait divers genoteerd zoals twee maanden eerder zijn tweede seizoenzege op de weg in Pittem die ook al twee maanden op die in Roosdaal-Pamel volgde.

Die ruime tussentijden hadden hun oorzaak: Sune onderging begin augustus een lichte hartingreep die hem de hele maand uit de competitie hield en ook daarna nog tot enige behoedzaamheid aanmaande.


Sune De Valck behaalde een verlossende zege in Pittem, waar hij de koers op smaak bracht én hield!

In Pittem was hij pas aan zijn derde heroptreden toe maar de energieke koers die hij daar voor het voetlicht bracht was indrukwekkend. Hij leek de gangmaker van een scratch op de weg waarbij bij het ingaan van de slotronde mocht doorgaan waarbij Raynaud Beke die zich als enige in zijn hete spoor kon handhaven maar ook hij moest zich aan de finish gewonnen geven.

Sune’s hartprobleem werd ontdekt tijdens de test toen hij zich in de Topsportschool van Gent meldde. Indien hij zich in een andere school had ingeschreven dan liep hij er misschien nog altijd mee rond. 

Sune had al langer het gevoel dat zijn inspanningen begrensd waren en dat hij niet zo diep kon gaan als hij dat wenste, vandaar dat hij wegbleef uit Couvin. 

Vanaf september kon hij zo diep gaan als hij dat wilde en wat dat betekent hebben ze in Pittem en in Heusden-Zolder ondervnden. Sune voelt zich een nieuwe coureur die zich na een moeilijk begin ook heeft aangepast aan de Topsportschool waar hij voor de richting economie heeft gekozen.


Sune, de vier jaar jongere broer van derdejaarsbelofte (Urbano-Vulsteke) Asger (= Skandinaafse naam die speer van essenhout betekent), kon dus helemaal zen aan de winter beginnen maar dat hij die niet in ledigheid zou doorbrengen bleek op de eerste zondag van november. 

Sune wil het ook in de kampioenschappen taktischer aanpakken in schril contrast met vorige winter toen hij al te vaak het podium scheerde.


Op de weg is het vooral de Ardennenkoers van Herbeumont die hem aanspreekt. Afgelopen seizoen werd hij er, nog vòòr zijn medische ingreep, al tiende en dat resultaat wil hij op 3 juli 2024 gevoelig verbeteren.

Niet enkel daar zal hij te maken krijgen met de concurrentie der anderen van het bouwjaar 2008: Matthias Bogaert, Kyano Cottignies, Giel De Nul, Jinze Joris, Mauro Keppens, Augustin Maeck, René Messely, Siebe Oliviers, Emil Siegers, Dylan Van den Berghe, Thomas Verdonck, Yasu Vervoort, ... bij wie Sune (= het Zweeds voor zon) zo kort mogelijk wil aansluiten.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten