donderdag 9 december 2021

Bij Diel VERGOTE staat zichzelf stelselmatig verbeteren voorop

 

 

Diel Vergote (Meulebeke) heeft als één van de jongste eerstejaarsbeloften (°10 juni 2002) een uitstekende beurt gemaakt. Hij werd meteen één van de eerste certitudes van het in 2022 continentale Home Solution - Soenens. 

Diel was de voorbije zeven seizoenen niet bepaald overrompelend geweest qua resultaten. Dat had zijn goede oorzaak: hij koerste meer prestatie- dan resultaatgericht met winnen als een prettige bijkomstigheid die hem ruim twintig keer te beurt viel: 10x als aspirant, 4x als nieuweling, 5x als junior en 3x als neo-belofte.




Diel behaalde na Schuiferskapelle (ruim 100 dln. waarin veel kwaliteit) op de Vlaamse Feestdag tijdens de nazomer een meer omvattende triomf in de hardnekkig betwiste zilveren editie van de Memorial Danny Jonckheere in Oudenburg. Diel schoof in de slotronde gepast mee in de beslissende vlucht met Lars Daniels, Cériel Desal en de vlijtige Lars Van Coppenolle. Cériel, de kleinzoon van Benoni Beheyt, was de meest beslagene van het kwartet. Hij was laatstejaarsbelofte, had al een tweejarig contract bij Bingoal - Pauwels Sauces - WB mogen naamtekenen en zou twee weken later een stoutehand uitsteken naar de zege in de profkoers van Gullegem, waar het Wolfpack-duo Stan Van Tricht - Pieter Serry hem in de tang had moeten nemen om zijn winst te anticiperen. In Oudenburg voelde Cériel zich nogal zegezeker en zette dan ook van vrij ver de sprint in. Diel had zich evenwel wijselijk in zijn slipstream genesteld om er tijdig uit op te veren en te winnen, een vaardigheid die hij tijdens de winter aan de Blaarmeersen had opgestoken.  Op die sportieve klapper volgde nog een meer anekdotische overwinning op één van de laatste dagen van het seizoen 2021 in de Grote Prijs Patrick Lefevere op de Zilverberg van Rumbeke (91 dln.), waar de gastheer graag de honneurs kwam waarnemen. Aangezien Patrick kickt op winnaars zal hij de naam van Diel Vergote nog wat meer in zijn geheugen hebben opgeslagen en wie weet over luttele jaren … 


Diel is overigens geen fils à papa. Hij zou zich, in combinatie met ambitieus koersen, met faciliteiten kunnen integreren in het bloeiend dakwerkenbedrijf van zijn vader Wim, die hij daar wel meer dan geregeld bijspringt. Diel wil zich ook een eigen weg zoeken en een mooi spoor dat daartoe leidt zijn z’n hogere studies sport & bewegingsleer aan het KTA in Brugge. Hij wil meer dan één pijl op zijn mooie boog hebben.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten