donderdag 2 december 2021

Hoe zwààr wegen de Road Series in 2022?

 

Terug van (in 2021 door Covid-19 meer dan halvelings) weggeweest, de Road Series u23, die hopelijk het niveau halen dat hen wordt toegedicht als alternatief voor de sterk overroepen Topcompetitie, een vlag die de lading hoegenaamd niet toedekte. 


Arnaud DE LIE en Milan FRETIN die de ingekorte Road Series 2021
helemaal naar hun pedalen zetten.


Hopelijk steekt er in 2022 meer continuïteit in het deelnemersveld zodat er, behalve voor de dagzeges, ook voor het klassement gestreden wordt zoals niet dit jaar wanneer Arnaud De Lie er een overwalk van maakte door drie (de G.P. Color Code, de Omloop Het Nieuwsblad en het Zeeuws weekend) van de vier manches naar zijn pedalen te zetten. Hij kon bovendien op een ijzersterk Lotto-Soudal u23 terugvallen en toch was het Metec-Solarwatt p/b Mantel dat het ploegenklassement won dankzij Huub Artz, Victor Broex, Lars Hohmann en Tim Marsman.

Hopelijk brengt 2022 meer en beter met: Brussel-Opwijk (27 februari), de Wim Hendriks Trofee (Koewacht, 26 maart), het H4A beloftenweekend (7-9 mei), de Kersenronde (Mierlo, 26 mei), GP Color Code (Bassenge, 29 mei), de Omloop Het Nieuwsblad (Zottegem, 2 juli), de Omloop der Zeven Heuvelen (Berg en Dal nabij  Nijmegen, 10 juli), de Hel van Voerendaal (7 augustus) en de GP Albert Fauville (Baulet, 4 september).

Er moet nog een vijfde Belgische manche aangeduid worden want de G.P. Tombroek in Rollegem haakt af en schakelt terug naar een meer prijsvriendelijke 1.14 (junioren). Dit kan men in een handomdraai oplossen. Voor zijn slotetappe zou het H4A Beloftenweekend naar … Tiegem uitwijken. Maak van die laatste gewoon een aparte manche.

And what’s in name van H4A beloftenweekend, geef toe dat allesbehalve bekt. HA4 staat voor: Holding de Vier Ambachten. Maak er het Zeeuws Weekend van en beperk het tot Terneuzen (vrijdag 7 mei) en Philipinne (tijdrit en rit-in-lijn op zaterdag 8 mei) in plaats van in zeven haasten met zijn hele hebben en houden naar Tiegem door te steken. Zo moeilijk kan dat toch niet zijn?!

De Belgische clubs zijn alvast goed vertegenwoordigd met Acrog-TormansBasso Team FlandersBingoal WBEFC-L&RHome Solution-SoenensGeofco-Doltcini, Lotto-Soudal, Minerva CTMysenlan-Baboco-Douterloigne, RB Zelfbouw (het vroegere Davo United), Cycling Vlaanderen en VDM-Trawobo.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten