woensdag 29 december 2021

Gaëtan VERLEYEN

boekte nòg iets méér progressie als Maxim DELRUE


Nadat hij zeven jaar voetbalde bij Zulte-Waregem meldde Gaëtan Verleyen zich, net als Maxim Delrue, pas als tweedejaarsnieuweling in de betere uitslagen. Hij opende 2019 met een tweede plaats (na veelwinnaar Ugo Deweerd) in Dottignies. Toch duurde het bijna twee maanden eer hij een volgende keer scoorde (4de in Deux Acren) en tot diep in juli eer hij bestendigheid aan de dag legde in de aanloop naar een sterke herfst met zes keer top tien.




Enkel een overwinning ontbrak en in het (coronagewijs) gebalde seizoen 2020 werd dat niet anders, al was hij er in Iddergem meteen weer kortbij (tweede na Victor Van de Putte).

20 juni 2021 werd zijn langverbeide D-day symbolisch in Passendale met een allereerste overwinning (92 dln.) met 45” en meer voorsprong op anderen Jelle Harteel, Jakov Beirlaen, Alec Segaert, Vlad Van Mechelen, Michiel Lambrecht, … één van dé prestaties tot dan toe. 

Die kon tellen en smaakte naar meer. Continuïteit kwam er aan, enkel onderbroken door een geïmproviseerde Ardennenstage met de papa begin augustus, waarna Gaëtan de draad naadloos heropnam en van de ene naar de andere ereplaats voerde, ook in de interclubs, zelfs een vroege val en een schoenwissel in Ingelmunster hield hem na een indrukwekkende achtervolging niet van het podium weg. 

La Bernaudeau (Fr., 1.1) gaf een eerste keer aan dat zijn talent geen grenzen kent. Met Thibaut Bernard (zijn aanstaande kompaan bij Bingoal - Pauwels Sauces) was Gaëtan één van de eerste achtervolgers op de winnende Jan Kino, Gaëtan kon een knappe vijfde plaats uit de Franse brand slepen.

Weer een week verder was hem een prominente rol weggelegd in het BK die een vijfde plaats opleverde. Ook oktober mocht er nog zijn met een overwinning in het nabije Ingooigem (vanwaar zijn papa’s familie afkomstig is) en een nog mooiere in het verre Drieslinter.

In Couvin was hij tuk op revanche voor zijn wat tegenvallend resultaat in Herbeumont (29ste) maar het werd er niet beter op, ook niet in Aubel-Thimister-Stavelot noch in La Philippe Gilbert.. De hoogtemeters en ook het tijdrijden (een 60ste plaats in Wulpen, de korte tijdrit van de ‘Keizer’, met per kilometer ruim 5” meer dan de Britse eerstejaars Jamie Whitcher) was ondermaats. 

Dat moet beter, je weet maar nooit dat hij in een situatie komt dat hij in een korte rittenkoers (de Ronde van Vlaams-Brabant bijvoorbeeld) waarin hij een klassement te verdedigen heeft.

Het goede nieuws is dat Gaëtan beseft dat er nog werk aan zijn winkel is. Het tijdrijden is hem helemaal vreemd want hij moet nog wennen aan de specifieke fiets.

Het tastte de interesse in zijn persoon evenwel niet aan. Hij kon naar Home Solution - Soenens maar koos na een vlotte babbel met Johan Molly alsnog verrassend voor het Bingoal - Pauwels Sauces Development. Gaetan wordt er verenigd met onder anderen Thibaut Bernard, Jelle Declerck, Luca D’Hollander, Michiel Lambrecht, Leander Van Hautegem … onder leiding van Christophe Detilloux en Christophe Premontterwijl ceo Christophe Brandt belangstellend toeziet. 

Voor Gaëtan mag het een publiek geheim zijn dat de chronische ontstekingsziekte CRMO hem wel eens parten kan spelen. De kwaal wordt gestabiliseerd met doeltreffende (en toegelaten) inspuitingen. Gaëtan is overigens lang niet de enige renner die er mild aan lijdt maar hij gaat er niet trager door rijden.

Zijn opa Etienne Desloovere zal het eventueel welslagen van Gaëtan helaas niet meer meemaken, hij overleed gisteren op 82-jarige leeftijd aan corona in combinatie met onderliggende factoren. Innige deelneming!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten