woensdag 5 juni 2024

Lex LAMBRECHT

dé referentie van het bouwjaar 2011


Ook de 13-jarigen maakten er een pittig VK van met, ondanks het selectieve parcours, weinig afscheiding zodat ze alsnog met zijn twintig voor een mooie uitslag spurtten. 


Lex Lambrecht wint onbedreigd. Enkel Sébastian Deprée en gastheer Lars Villers staan ook (nog een beetje) op de foto. (sportfoto.be - Marc Van Hecke)


Lex Lambrecht (Lovendegem) behoorde vorig jaar al tot de absolute bovenlaag maar moest het resultatief nog afleggen tegen Lars Villers, die hem vooral de Oost-Vlaamse en de Belgische titels afsnoepte. Afgelopen lente werden de rollen omgekeerd. Lex werd in Erpe-Mere de dubbele Oost-Vlaamse kampioen en in Iddergem de Vlaamse. Lambrecht hield Villers ook in Westkerke van de overwinning. 

Betekent dat nu dat Lex plots de bétere is van Lars? Dat kan maar als dat al zo zou zijn dan is het, evenmin als een jaar geleden, definitief. Vooral het BK tijdrijden van eind augustus van zondag 25 augustus in Quaregnon zal wat dat betreft richtinggevend zijn.

De beide antagonisten hebben begrepen dat ze, behalve mekaar overwinnen, mekaar bovenal béter moeten maken



Ook Lars Villers zal zich daardoor aangesproken voelen. Aan de vooravond van dit seizoen had hij zowat 55 van zijn 60 koersjes gewonnen. Zijn walkover nam deze lente een einde, hij won nog slechts viermaal en moest als titelverdediger alles uit handen geven. Het is geen teken van verzwakking dat hij plots met meer weerstand te maken kreeg en resultatief drastisch moest inleveren. Het zijn de anderen die de kloof verkleind hebben. Beter dat dan gewenning aan gemakkelijk gewin en uitdovende toejuichingen die Lars als ambitieuze coureur niet vooruithelpen. Vergeet daarbij niet dat hij tot Nieuwjaar 2024 nog voetbalde op een behoorlijk niveau. Voortaan wil hij dermate groeien als coureur opdat hij over vijf jaar kan doorstarten in een Devo Team als 18-plusser. 



Midas Van den Eynde, vorig jaar een bescheiden 12-jarige zonder overwinningen maar met wel reeds een significante vijfde plaats in het BK tijdrijden, heeft de aansluiting met de top gerealiseerd. Hij is de dubbele Antwerpse kampioen die vooral in het tijdrijden hoge ogen gooit. Benieuwd hoe hij zich in Quaregnon verhoudt tot Lex en Lars. Midas houdt ervan om solo ‘op avontuur’ te trekken en zo zijn limieten voor zich uit te schuiven.


Sébastian Deprée, de regérende BK tijdrijden, heeft verder aan explosiviteit gewonnen. Hij hernieuwde in het iconische Meensel-Kiezegem zijn Vlaams-Brabantse titel en was in Iddergem na Lex Lambrecht the fastest of the rest. Ook voor de kloeke Tremelonaar kondigt zich een mooie zomer aan.

 


Evenmin te veronachtzamen de pittige Louis Meul, van wie de grinta afspat. Winnen was nog niet aan hem besteed maar voor de Aalstenaar is dat niet meer / niet minder een welkome prettige bijkomstigheid.

Je moet Louis eens bezig zien. Zijn blik is tot een focus verheven, niets ontgaat hem. En wacht maar tot de zoon van Kristof, de eminente interviewer van Sporza, wat meer uitgegroeid is. Het staat nu al vast dat de hoogtemeters zijn dierbare natuurlijke bondgenoten zullen worden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten