maandag 24 juni 2024

 In de Vuelta al Besaya … 


Spaanse wonderboy Adrià PERICAS 

excelleerde met Senna REMIJN, Jasper SCHOOFS en Axel VAN DEN BROEK als nabije ooggetuigen

 


Heeft het Spaanse wielrennen er een wonderkind op twee wielen bij? Daar heeft het meer dan de schijn van na de ontknoping van de Vuelta al Besaya (Sp., 2.14). 

Het leek een aangekondigde kroniek dat het een walkover zou worden voor Acrog-Tormans dat in Cantabria drie coryfeeën liet opdraven. En inderdaad: Senna Remijn won de eerste en de tweede rit, Jasper Schoofs de derde, Axel Van den Broek werd in die ritten opeenvolgend derde, vierde en tweede. De afsluitende koninginnenrit van en naar Los Corrales de Buelna zou een formaliteit worden voor de drie hooggeklasseerde lagelanders zoals vorig jaar met (toen al) Jasper Schoofs, Gibbe Staes en Aless De Bock. Niet dus want Adrià Pericas manifesteerde zich als een gevleugelde klimmer die al meteen de vlucht vooruitnam en op wie Jasper en Senna geen meter terugnamen en het dus maar wat lieten lopen. Het was de vorige dagen (met de steun van de eerstejaars Jort Dockx en Yoram Knaepen) al meer dan goed geweest met drie dagzeges plus de eindwinst op punten terwijl ze in de tussenstand de dichtste ereplaatsen bezetten.

Adrià won tenslotte met 2’21” voorsprong en werd eindwinnaar. Vorig jaar werd hij vijfde, toen op verre afstand van Schoofs en Staes, het was zowaar de slotrit van en naar Los Corrales de Buelna die hem fataal werd.

 

Op een jaar kun je veel progressie boeken inderdaad en dat deed Pericas eerder al met opeenvolgende successen in vooral de Gran Premi Les Franqueses (waarin eerstejaars Eduoard Claisse knap vierde werd), de Vuelta a Cantabria, de Trofeo Comune di Pieve del Grappa (It., 2.Ncup), … 

Hoe wonderbaarlijk de estrella van Team Torrent-Tadesan-Purito ook is, hij is geen Il Imbatido want uitgerekend op zijn 18de verjaardag moest hij (+1’27”) in de Tour du Pays de Vaud (Zwits., 2Ncup) zijn meerdere erkennen in de minstens even veelbelovende Fransman Paul Seixas, die weliswaar in bloedvorm verkeerde en die hem zes dagen later 4’13” aansmeerde in La Classique des Alpes.

 

Pericas en Seixas deden het qua resultaten dus nog beter dan onze 18-jarigen. Moeten Senna, Jasper en Axel daarmee zitten? Toch niet, het zijn momentopnames die door de volgende bevestigd of ontkend worden. Overigens hebben de drie lagelanders hun schaapjes vanaf 2025 al op het droge bij een Devo Team: Remijn bij Alpecin-Deceuninck, Schoofs bij Soudal-Quick.Step en Van den Broek bij Wanty-ReUz-Technord.   

 

Mats Vanden Eynde, een revelatie als eerstejaars, is in de Ain Bugey Valromey Tour aan zijn vuurdoop toe.

Eerst is er onder meer nog vanaf 10 juli de vijfdaagse Ain Bugey Valromey Tour, ook wel de Tour de France u19 genoemd. Daarin zal het knetteren want de meeste beteren van het bouwjaar 2006 (en een minderheid van 2007) zullen daarin hun opwachting maken. 

Acrog-Tormans trekt ernaar met Aless De Bock, Senna Remijn, Jasper Schoofs, Erazem Valjavec (Slov.), Axel Van den Broek en Mats Vanden Eynde (van het bouwjaar 2007).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten