maandag 25 juni 2012

ETAPPE, nieuw wielermagazine
Met Etappe houdt het Wielermuseum van Roeselare even fier als voldaan een gedurfd nieuw wielermagazine boven de doopvont. Een wielermagazine als een ... rit! Géén proloog maar een heuse Etappe, doorspekt met verhalen die dieper graven dan het collectief geheugen en met eigenzinnige uitgangspunten. Een Etappe, gegoten in een smaakvolle vormgeving - als een rit langs schilderachtige dorpjes, bevolkt met kleurrijke protagonisten.  
Neem Odiel Defraeye, geboren op een boogscheut en eeuwige chouchou van het nabijgelegen Wielermuseum. De borstelmaker presteerde het exact 100 jaar geleden als allereerste Belg de Tour te winnen. In Etappe maakt Defraeye een gesmaakte rentree. Odiel als posterboy en stripfiguur. De deelnemerslijst van Etappe oogt trouwens ronduit indrukwekkend. Voor dit eerste hoofdstuk in een ambitieuze reeks over historische fietshelden werden alle Belgische Tourwinnaars samengebracht. 
Etappe # 1 brengt een waaier aan bijdragen (kortverhaal, reportage, interview, column,...) over de Tour en haar Belgische eindwinnaars:
> Philippe Thys en het mysterie van de allereerste gele trui
> merkwaardige Merckx-memorabilia
> La grande bouffe in La Grande Boucle
> Lucien Van Impe over de magie van de maillot jaune
> Florennes, dorp van twee Tourwinnaars
> (van) wie is Odiel, de eerste Belgische Tourwinnaar in 1912?
Etappe, een uitgave van het Wielermuseum te Roeselare, wordt officieel voorgesteld op donderdag 28 juni om 19u (WieMu) en is vanaf 4 juli voor 7,95 euro verkrijgbaar in de betere perswinkel en in het WieMu (www.wiemu.be)
Info: 051 26 87 40 of 0478 44 30 88.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten