maandag 25 juni 2012

Zes Vlaamse junioren naar G.P. Général Patton 
Bondscoach Carlo Bomans heeft Piet Allegaert, Tiesj Benoot, Brent Luyckx, Edward Planckaert, Julien Van den Brande en Nathan Van Hooydonck geselecteerd voor de G.P. Général Patton (Lux., tijdens het weekend van 7 en 8 juli), de derde vijfde Europese proef van de Nations Cup.
In de vorige manches (Paris-Roubaix, Tour of Istria, Course de la Paix en Trofeo Karlsberg) maakten de Belgische junioren een meer dan degelijke beurt. In de tussenstand staan ze met 96 p. derde na Denemarken (256 p.) en Frankrijk (99 p.).
Het Deense overwicht steekt de ogen uit. Dit land beschikt over een fenomenale lichting aangevoerd door regérend wereldkampioen Mads Schmitz Würtz (winnaar Paris-Roubaix), Mads Pedersen (winnaar Tour of Istra en Trofeo Karlsberg), Niklas Eg (winnaar Course de la Paix) en Sören Kragh Andersen (tweede zowel in de Tour of Istria en de Course de la Paix).
De Denen zullen ook wel de sleutelfiguren worden op zowel de Europese kampioenschappen als de wereldkampioenschappen, die beiden - met een maand verschil - in Valkenburg doorgang vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten