vrijdag 29 juni 2012

Huidige piste"werking": opdoeken die handel! 
België is vanaf 1 juli een dertiende wielerbaan in openlucht rijker: de Wielerpiste Defraeye - Sercu, een juweeltje van bouwondernemer-wielermecenas Marc Demeulenaere, in Rumbeke.
Waren er al: Affligem (240 m), Alleur (400 m), Beveren-Waas (400 m), Brugge (333,33 m), Gilly (250 m), Hulshout (384 m), Peer (400 m), Rebecq (333,33 m), Rochefort (400 m), Stene-Oostende (333,33 m), Wilrijk (333,33 m) en Zemst-Elewijt (377 m) maar waarvan de benuttingsgraad zeer te wensen over laat. Hulshout is de fraaie uitzondering op die regel.
Het zal deze zomer niet anders zijn. Er werden inmiddels al vijf meetings gehouden met telkens een handvol deelnemers, waarvan de meesten er eerder recreatief dan competitief voor de dag kwamen.
Hulshout, 9 mei: PK Antwerpen voor nieuwelingen en meisjes-jeugd met negen respectievelijk vier deelnemers;
 Hulshout, 23 mei: PK Antwerpen voor junioren met elf deelnemers;
 Wilrijk, 30 mei: meeting voor aspiranten: 8 meisjes; zes 12-, elf 13- en zestien 14-jarigen;
 Elewijt, 27 juni: acht nieuwelingen en vijf junioren;
 Peer, zelfde 27 juni: PK aspiranten -> ruime bezetting want verplicht.
Daarvoor open je je poorten niet, dit is even contraproductief als de vroegmis in een kathedraal.
En de komende zomerweken kondigen zich niet anders aan. Het valt daarbij op dat Hulshout en Wilrijk vier keer op dezelfde dagen organiseren: 17 juli, 24 juli en 21 augustus, 28 augustus. Een stuitende naijver tussen personen die het deelnemersveld tot een dunne spoeling degradeert. 
Zaterdag is er dus de kerstening van de Wielerpiste Defraeye - Sercu, vooral het meeting point van nogal wat gestelde lichamen, inzonderheid politici. 's Anderendaags (op een ... zondag godbetert) is er dan de eerste meeting, waarvoor op dit ogenblik zo weinig belangstelling is dat afgelasting dreigt. Wie is verantwoordelijk voor deze valse start? De dagkeuze is allesbehalve gelukkig. 
Toch zal de Wielerpiste Defraeye - Sercu zijn deugdelijkheid bewijzen, al was het maar als wendbare opleidingscel voor de Jonge Renners Roeselare, waarvaan Marc Demeulenaere de fiere voorzitter is.
Ook de nieuwe pistecommissie onder leiding van Marc Van den Eynde kijkt lijdzaam toe hoe het de andere pistes vergaat. Waarom niet met de verschillende actoren eens rond de tafel zitten en goede afspraken maken?  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten