dinsdag 26 juni 2012

Na de mutatie van de Vlaamse Pijl
Topcompetitie verder ontmanteld
De Vlaamse Pijl van en naar Harelbeke wordt volgend jaar opgeslorpt door de Driedaagse van West-Vlaanderen, dat na de abdicatie van Bellegem op zoek was naar een nieuwe aankomstplaats voor de openingsrit vanuit Brugge. De keuze was eigenlijk voor de hand liggend. De jongste jaren cumuleerden de Driedaagse van West-Vlaanderen en de Vlaamse Pijl, waarbij er soms moest uitgekeken worden dat de respectieve pelotons niet clashten.
De Vlaamse Pijl was al enkele jaren de openingsmanche van de zelfverklaarde Topcompetitie, waaraan er - navenant het 1.2 statuut - ook Pro Continentale Teams mochten deelnemen. Dat bracht
vooral met zich dat de jongste twee edities gewonnen werden door de 34-jarige contractrenner Frédéric Amorison, die veel meer verleden dan toekomst had. De Vlaamse Pijl schoot op die manier aan zijn initiële bedoeling voorbij: een platform bieden voor een jong talent met profambities.
De zelfverklaarde Topcompetie is zijn opener dus kwijt. Benieuwd hoe er met dat gegeven wordt omgegaan. Er blijven acht manches plus een ploegentijdrit over. Misschien inspireert de Harelbeekse beslissing tot navolging en haken er nog enkele af. Dat zou de almaar luider klinkende roep naar een authentieke Topcompetitie voor beloften alleen maar versterken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten