zaterdag 16 juni 2012

Sporza verdringt eindelijk VTM
Eindelijk nog eens goed nieuws van het bondsfront, er zou er ten andere volgende maand nog veel meer op komst zijn.
Sporza zal het BK wielrennen op de weg en het BK veldrijden de komende drie jaar live uitzenden. Daarover heeft het een overeenkomst bereikt met de Belgische Wielrijdersbond. Daarnaast zal Sporza samenvattingen brengen van de andere kampioenschappen, onder meer in het baanwielrennen, het tijdrijden, het mountainbiken en BMX. En van hopelijk de overige kampioenschappen van de jeugd (noot van de reactie).
Dit is je reinste logica. VTM was vanaf 1999 mediasponsor van de Wielerbond maar stelde - behalve het archislecht uitzenden van het BK wielrennen op de weg en van het BK veldrijden - weinig in de plaats terwijl Sporza jaarlijks vele tientallen uren buitenlandse koersen capteert en vakkundig becommentarieert.
Of Sporza nu meteen ook de opvolgende expliciete mediasponsor wordt, is niet duidelijk. Het logo van VTM werd alvast uit het geheel van geëtaleerde main partners gelicht maar dat van Sporza staat nog niet in de plaats. Allicht heeft Sporza het beëindigde engagement van VTM niet volledig overgenomen.
Het eerstvolgende kampioenschap van België op de weg in Geel zal live te zien zijn op Sporza op zondag 24 juni. Vanaf 14u30 is er een voorbeschouwing op het BK bij de mannen en een verslag van dat van de vrouwen. Om 15u00 schakelt Sporza rechtstreeks over naar de wedstrijd in Geel, die wordt uitgezonden met commentaar van Michel Wuyts en José De Cauwer en met tussenkomsten van Renaat Schotte vanop de moto. Aansluitend is er een uitvoerige nabeschouwing.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten