donderdag 14 juni 2012

Glenn O'Shea flatteert Oudenburg
De Omloop van Oudenburg (waar ik tot mijn 23ste heel graag woonde) kreeg in zijn 83ste editie eindelijk nog eens een upgrade. Glenn O'Shea zorgde daarvoor. Glenn wie? Glenn O'Shea! Je doet er goed aan zijn naam te onthouden, eigenlijk had je hem al moeten kennen. Hij kwam zowaar op zijn 23ste verjaardag in Oudenburg zijn West-Vlaamse hattrick volmaken. Vorige zaterdag won hij in Wervik en 's anderendaags in Westouter.
Dat zal evenwel voetnootjes. Glenn, een Australische Adonis, is geen regionale goudzoeker maar reeds een wereldster. Als vanzelfsprekend is ook hij een adept van de baan. Zo behaalde hij als junior in Aguascalientes (Mexico) een dubbele titel in 2007: in het omnium en in de ploegenachtervolging (met Jack Bobridge, Leigh Howard en Travis Meyer). Meer nog is er zijn dubbele Olympische titel in Peking 2008: in de ploegkoers met Leigh Howard en in de ploegenachtervolging met Rohan Dennis, Leigh Howard en Mark Jamieson. Ook dit jaar is hij top in "eigen" Melbourne met de wereldtitel in het omnium en de tweede plaats (na Groot-Brittannië) in de ploegenachtervolging. In Londen wil hij eind volgende maand de fraaie lijn doortrekken en vooral de match Australië - Groot-Brittannië op de Olympiade wordt hoogstaand beklijvend.
Een beetje vreemd toch dat deze kwikzilveren Aussie, in tegenstelling tot de vrijwel andere voornoemden, nog geen contractrenner is. Misschien wilde hij een vrij man blijven tot na Londen om dan met nog meer adelbrieven het onderste uit de kan te halen.
En zoals hij in Oudenburg spurtte, de aanwezige kenners (en zij die een gokje op hem waagden) zullen er nog dagen over napraten. Hij nam van vrij ver de leiding en toch stonden de anderen niet op de foto, zou Lomme Driessens gezegd hebben, er fijntjes aan toevoegend: zij die tekort in zijn spoor zaten, zullen een valling geattrapeerd hebben. Glenn O'Shea, je hoeft zijn naam zelfs niet in je geheugen op te slaan, hij zal je er de komende maanden en jaren geregeld zelf aan herinneren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten