dinsdag 5 juni 2012

Zevende Memorial Noël Soetaert, Menen - Moorsele
Dario Ducastel, de flamboyante voorzitter van Events Cycling Organisation, had de eer en het genoegen om in de salons van het sfeervolle restaurant Passim (St. Eloois-Winkel) zijn zevende Memorial Noël Soetaert voor te stellen. Nogal wat belangstellenden (en niet van de lelijksten) kwamen erop af, het werd dus een even boeiende als leerzame avond.
Het was voor Dario en zijn volgelingen geen sinecure om alles weer voor mekaar te krijgen. Er was de grondige parcourswijziging die de wedstrijd langer en selectiever maakt dan hij ooit is geweest. Ook de zeven lokale ronden rond Moorsele en Ledegem kunnen een cruciale rol spelen.
Op zaterdag 9 juni de bezetting mag er best wezen. Liefst 34 clubs maakten hun opwachting. Onder hen de Vlaamse toonaangevers als daar zijn Soenens - Constructglas, EFC - OmegaPharma - Quick.Step, Colba- Superano, Ovyta-Eijssen-Acrog, Rock Werchter, Van der Vurst,... waaraan enkele buitenlandse worden toegevoegd: ZRTC Theo Middelkamp, Team Eurasia Japan, Koopmans C.T., Willebrord Wil Vooruit, Entente Cycliste Vieux Condé - Peruwelz,...
Deze bezetting moet volstaan voor een spetterend vertoon met eerst een grote lus van zowat negentig kilometer, bezaaid met nijdige hellingen en kasseienstroken.
De ze vorige winnaars: Geoffrey Demeyere (2006), Pieter-Jan Van de Walle (2007), de Deen Thomas Vedel Kvist (2008), Joeri Clauwaert (2009), Kess Heytens (2010) en Joeri Calleeuw (2011). Van een ronkende naam op de korte erelijst is dus (nog) geen sprake. Misschien lukt dat dit jaar, al is een volgende mindere god, die het verdient, al even welkom.
Er wordt al om 13 uur gestart in Menen aan Kijk&Bouw, zowat drie en een halfuur later wordt gefinisht in Moorsele in de gebruikelijke Secr. Vanmarckelaan. Focus-WTV brengt 's anderendaags een uitgebreide samenvatting in een Sport West Extra vanaf 18u, om het uur herhaald tot 12u30 de maandag. U kijkt toch ook naar in Moorsele te zijn bijgeweest?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten